Načelnik Velike Kladuše

Interpol raspisao crvenu potjernicu za Fikretom Abdićem

  • Извор: Кликс
  • 29.09.2021. 16:18

Interpol je raspisao crvenu potjernicu za Fikretom Abdićem, aktuelnim načelnikom Velike Kladuše.

Kako saznajemo Interpol u Zagrebu potražuje Abdića zbog sumnje za krivično djelo prije 20 godina zbog zloupotrebe položaja i privrednog kriminala.

Naime, Vrhovni sud Hrvatske u decembru 2019. godine je prihvatio je žalbu državnog tužilaštva i ukinuo presudu Županijskog suda u Rijeci prema kojoj je preduzetnik i političar, Fikret Abdić bio oslobođen optužbi za počinjenje krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Abdić i njegov sin terete se za sklapanje fiktivnih ugovora o zajmu i sporazuma o prenosu prava vlasništva, a ukupna počinjena šteta, prema optužnici, iznosi gotovo dva miliona kuna.

Fikret Abdić i njegov sin Ervin Abdić terete se za krivična djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja te pomaganje u zloupotrebi položaja i ovlašćenja i omogućavanje drugome sticanja protivpravne imovinske koristi.

Fikreta Abdića tereti se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim je, pošto novac nije vraćen, preuzeo nekretninu firme - vilu u Voloskom vrijednu 1,9 miliona kuna.