Čikago

Istražujući ubistvo muškarca iz BiH, optuženom našli leš u zamrzivaču

  • Извор: Независне
  • 07.08.2023. 07:03

Brendon Sanders (33), koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog ubistva Rasima K. (69), porijeklom iz BiH, mogao bi formalno biti optužen za još jedno ubistvo.

Naime, istražujući ubistvo, čikaška policija je detaljno pretresela stan optuženog Sandersa i u zamrzivaču su pronašli leš mlade, ženske osobe, čiji identitet nije bio poznat. Međutim, nakon detaljne DNK analize utvrđeno je da riječ o studentkinji Iman al Saradž (18). Kako prenose američki mediji, djevojka je navodno pretučena na smrt.

Podsjetimo, Brendon Sanders (33) optužen je za ubistvo prvog stepena te za oružanu pljačku nakon što je 12. maja ubio Rasima K. (69), porijeklom iz BiH.

Amerikanac optužen za ubistvo muškarca iz BiH

Amerikanac optužen za ubistvo muškarca iz BiH

Sve se desilo na krovu jedne zgrade gdje je ubijeni, inače vlasnik “K & R Heating & Cooling” došao da popravi klimu u jednom restoranu.

Policija je saopštila da je Sanders izbo žrtvu, a onda od njega uzeo šrafciger kojim je kasnije obio dva stana u zgradi. Kako dalje stoji u saopštenju, Katanić je radio na krovu restorana popravljajući kompresor kada je ubijen.

Nakon što je izbo žrtvu u vrat i glavu, on je od njega ukrao novčanik, ključeve te pomenuti šrafciger.

Nadzorne kamere su snimile Sandersa kako izlazi iz zgrade u odjeći koju je ukrao iz stanova u koje je provalio. Žrtvin šrafciger je ostavio na jednom poštanskom sandučetu u zgradi.

Sarajevski mediji zbog nenamjerne greške

Sarajevski mediji zbog nenamjerne greške "mjere" čije je stradanje veće

Kćerka ubijenog Aida S. izjavila je za američke medije da je njen otac bio u penziji, ali da je nastavio da održava ventilacione sisteme svojim dugogodišnjim klijentima.

Ona kaže da još uvijek ne mogu da shvate da je ubijen na takav način.

“Nikada ne bi mogli ni da pomislimo da će se njegov život okončati na ovakav način”, rekla je ona.

Motiv ubistva je i dalje nejasan, ali je Sandersovo ponašanje tog dana bilo neuobičajeno a optužnici se navodi da je bio i psihički nestabilan.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.