Sud BiH

Ivković se nije pojavio na suđenju za ubistvo Bašića: Pao u Belgiji zbog kokaina

  • Извор: Глас Српске
  • 10.03.2023. 14:46

Aleksandar Ivković (37) iz Bileće uhapšen je prije nekoliko dana u Belgiji zbog šverca drogom zbog čega se danas nije pojavio u sudnici Suda BiH na početku suđenja u predmetu “Skaj” protiv Dalibora Railića iz Prijedora i drugih, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema nepotvrđenim informacijama, zajedno sa njim je pao i Marko Zvijer, takođe Bilećanin, a njih dvojica su navodno u toj zemlji osumnjičeni za krijumčarenje oko 30 kilograma kokaina te su i pritvoreni.

Prema nezvaničnim iformacijama, Ivković, koga u pomenutom predmetu terete za šverc drogom,  uhapšen je u Belgiji zbog sumnje da se bavio švercom narkoticima.

Suđenje u predmetu "Skaj“ je trebalo da počne jutros, ali se Ivković nije pojavio, dok je njegov advokat Mirsad Crnovršanin rekao da ne zna gdje je on. Nakon toga uslijedile su provjere te je utvrđeno da je Ivković pao u Belgiji.

U predmetu "Skaj“ Railića terete da je organizovao grupu za ubistvo načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića kao i grupu za šverc drogom.

Osim Railića, za učešće u tom ubistvu optuženi su  Aleksandar Miljatović i  Igor Repajić kojima se takođe na teret stavlja i šverc narkoticima. Prema optužnici, Railić je naručio ubistvo,  Miljatović je označen kao direktni izvršilac likvidacije, a Repajić kao njegov pomagač u bijegu i pripremi.

U ovom slučaju za organizovani šverc drogom osim Ivkovića još su optuženi Haris Gredelj, Mirjana Vujović, Gordan Gvozden i Željko Simić.

U optužnici stoji da su optuženi  drogu  krijumčarili od 2020. do marta 2022. godine, a sve su dogovarali preko kriptovanih aplikacija "Skaj“ i "Anom“. Kako se navodi u optužnici grupa je u navedenom periodu  narkotike, koje su između ostalog nabavljali u Crnoj Gori, ali i Kolumbiji, transportovali u BiH gdje su je skrivali i dalje plasirali na ilegalnom narko tržištu u zemlji i inostranstvu.

Optužnica protiv pomenute grupe je prva koju je Sud BiH potvrdio, a koja se odnosi na dokaze koji su pribavljeni iz aplikacije "Skaj“.

Iz ovih poruka se saznalo da je Railić mjesecima tražio osobu koja bi likvidirala Bašića, koji mu je smetao u poslovima sa drogom.

Prema optužnici, Miljatović je pristao da za 50.000 KM likvidira Bašića, što je i uradio 21. marta lani u prijedorskom naselju Pećani. Repajića terete da mu je pomogao u bjekstvu.

Svi optuženi negirali su krivicu 6. februara.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.