Београд

Излазак се претворио у сцене из хорора: Сплав почео да тоне, људи скакали у Саву

  • 24.12.2023. 08:02

Познати сплав "Картел" на Новом Београду потонуо је синоћ, у ноћи између суботе и недјеље нешто иза поноћи, у тренутку док је на њему био велики број младих људи на музичком наступу сарајевског репера Цунамија.

Како се види на видеоснимку Инстаграм странице "мој_бео_град_", прилаз до сплава је у потпуности потонуо, а гости су покушавали да се спасе бацајући се у Саву и пливајући ка обали.

Драматични снимци са мјеста несреће на сплаву "Картел" пристизали су синоћ из минута у минут. На једном од њих се види како су спасиоци чамцима превозили госте сплава "Картел" до обале.

Како "Блиц" сазнаје, полиција је за 7 минута од позива стигла до сплава "Картел", а на терен су биле послате све расположиве јединице за спасавање МУП-а Србије, као и екипе Хитне помоћи.

Инстаграм страница 192_рс тврди да је дио евакуисаних гостију био пребачен у Ургентни центар.

Како "Блиц" сазнаје, на терену је било 25 ватрогасаца спасилаца са Вождовца, Звездаре и Новог Београда са шест возила и Специјалистичким тимом за спасавање и рад на води. Доласком на мјесто несреће установили су да сплав "Картел" тоне и евакуисали су око 30 људи који су се затекли на дијелу понтона и на самом сплаву.

Лука Чаушић, начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, рекао је синоћ за "Блиц" да је спасилачка екипа у рекордном року стигла до сплава "Картел" на Савском кеју кад је почео да тоне.

Чаушић је тада рекао "Блицу" да су ријечне струје јаке и да полиција претражује сваки педаљ, али да се још не зна да ли има жртава.

Једна од дјевојака је испричала репортерки "Блица" да је избио прави стампедо када је сплав "Картел" почео да тоне.

- Неки су почели да скачу у воду и пливају до обале, док су други остали укопани у страху да се не удаве. Одмах су дошли и родитељи гостију који су остали заглављени на сплаву. Људи су били нервозни. Видјела сам да је Хитна помоћ помогла једном момку. Сви су у паници. Зову помоћ - испричала је "Блицу" дјевојка која је била очевидац потонућа сплава "Картел".

Један од гостију испричао је репортерки "Блица" да је потонућу сплава "Картел" претходио сукоб између гостију и обезбјеђења.

- Већа група људи је почела да излази са сплава и да се супротставља обезбјеђењу. Тада је кренула тучњава. Мост је почео да пуца, а сплав да тоне и сви који су трчали са сплава упадали су у воду - испричао је "Блицу" овај младић.

На једном од снимака од синоћ објављених на интернету види се атмосфера са наступа репера Цунамија на "Картелу" уочи потонућа. На снимку се види да је сплав био препун тинејџера у одличном расположењу који нису ни сањали да их ускоро чека борба за голе животе на обали Саве.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.