Oбратио се Беливуку, па ушао у "ауди"!

Изрешетан са 60 метака: Ово су посљедње ријечи Салета Мутавог

  • 18.10.2023. 22:46

Александар Станковић, звани Сале Мутави, убијен је 13. октобра 2016. године, прије 7 година у Бачванској улици у Београду испред једне теретане.

Ова сурова ликвидација, кад је у Станковића убица сасуо готово 60 метака, још увијек је званично нерасвијетљена, а Kурир открива које су биле његове посљедње ријечи.

Према ријечима извора Kурира, Станковић је са Вељком Беливуком, који се тренутно налази у притвору као вођа организоване криминалне групе, и још пар момака био у теретани кобне вечери и кад је кренуо кући, према свом аутомобилу марке "ауди" Беливук га је, наводно, упитао: "Шта ти је са блиндом"?



- Много троши блинда брате! - рекао је, наводно, Станковић док је одлазио до "аудија" смрти.

Станковић је, да подсјетимо, био најбољи пријатељ Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, оптуженог да је организатор тридесеточлане криминалне групе оптужене за седам убистава, једно силовање, отмице, трговину дрогом и оружјем и осумњичене за још ликвидација у Црној Гори и у Турској.

У панциру, не у блинди

Двојица непознатих нападача, у моменту кад је у свом "аудију" успорио на семафору, искочила су испред њега и испалила око 60 метака из "калашњикова“, а потом побјегла са мјеста злочина. Он је, по свему судећи, претпостављао да би могао да буде мета напада, јер је, наводно, на себи имао панцир који га није сачувао, јер су му убице пуцале у главу.

Иако је претпоставио да му је живот угрожен, а у својој гаражи је имао блиндирани аутомобил, Станковић је обукао панцир и "обичним" "аудијем" се одвезао на тренинг. Kад је кренуо кућу убице су га сачекале на семафору. Иако до данас није откривено ко је убио Станковића све информације воде до "шкаљарског клана", супротстављеног оном којем је Станковић, наводно, био близак, "кавачком".

У "шкаљарце" је прстом упро и један свједок у поступку против групе Вељка Беливука, близак Горану Михајловићу за чије је убиство ова група оптужена, Александар Нуждић.

- Нуждић је тада испричао да је Михајловића познавао из дјетињства јер су из истог краја и да су били неразадвојни до његовог нестанка. Он је признао и да је Михајловић продавао марихуану, али се најинтересантнији дио његовог исказа односи на то да је покојни сам говорио да је "шкаљарац", као и да је био обезбјеђење Стевана Стаматовића који је убијен у Атини у јануару 2020. - каже извор из истраге.

Убица "шкаљарац"?

Нуждић је тада открио и да је најбољег Беливуковог пријатеља - Александра Станковића, убио управо Стаматовић.

- Једном приликом сам ишао са Гораном на Kопаоник, да му правим друштво. Радили смо пратњу од Бубањ потока, од наплатне рампе прва пумпа. Ту смо се нашли са двојицом старијих момака, који су били возилом "цитроен Ц3" црне боје, а ми смо ишли "голфом 7" црвене боје. У једном моменту сам питао Горана ко је ово, он ми је одговио "брате ово су ти међу најозбиљнијм момцима, овај један ти је убио Салета Мутавог". Ја кажем ко, каже "онај са тракицом". Тај момак имао је дужу косу и носио је тракицу. Послије свега тога, послије пар година, сам ја препознао тог момка ког сам видио. Онда када је изашло да је у Грчкој убијен Стаматовић, е то је у ствари био тај човјек - испричао је у тужилаштву овај свједок.

Роковник

Станковић је, наводно, непосредно прије него што је убијен у свом роковнику записао шта би желио да оствари до краја 2016. године.

- стан за Беку и мене

- дизање фирме на ноге

- 500 хиљада евра да сакупим

- случај/пасош да ријешим

- да смршам на 100 кг

- сат неки лијеп да узмем

- челична, војничка дисциплина

Сумња се и да је ликвидација Станковића наручена од стране тада једног од вођа "шкаљарског клана", Јована Вукотића који је убијен у септембу прошле године у Истанбулу, како и да су саучесници били плаћени кокаином, а не новцем.

Прије Нуждићевог свједочена у криминалним круговима се спекулисало да је за ликвидацију био задужен Саша Видовић, члан "шкаљарског клана".

Видовић се, према званичној верзији, објесио о кваку 12. октобра 2020. у затворској ћелији, али се претпоставља да на то натјеран, будући да је нађен у клечећем положају.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)