Пресуда

Јелачи смањена казна за рањавање радника обезбјеђења

Врховни суд Републике Српске смањио је казну Срђану Јелачи из Приједора и осудио га на пет година затвора због покушаја убиства Горана Јеличића, радника обезбјеђења "Сектор секјуритија", кога је прије 11 година ранио хицима из пиштоља.

Првостепеном пресудом Окружног суда у Приједору Јелача је био осуђен на седам година затвора, али му је послије жалбеног поступка казна смањена.

”Пресуда је преиначена у одлуци о казни и Јелача је осуђен на пет година затвора”, наводе у Врховном суду Републике Српске.

Кобна пуцњава догодила се 9. марта 2013. године у ноћном клубу ”Меџик” у Приједору. Јелача је након пуцњаве побјегао и девет година је био недоступан правосуђу Српске. По међународној потјерници ухапшен је 2022. године у Данској и изручен у БиХ.

Prijedorčanin uhapšen nakon devet godina: Pucao radniku obezbjeđenja u testise i koljena

Prijedorčanin uhapšen nakon devet godina: Pucao radniku obezbjeđenja u testise i koljena

У оптужници се наводило да је критичне ноћи обезбјеђење избацило Јелачу из ноћног клуба због непримјереног понашања.

Када је затражена интервенција обезбјеђења, оштећени Јеличић је са колегом дошао у клуб. Међутим, Јелача је побјегао и отишао кући по пиштољ калибра 7,62 милиметра.

”Када је изашао испред зграде угледао је Јеличића који се ту зауставио због идентификовања особа која су учествовала у нарушавању јавног реда и мира у "Меџику” и расправљао се са К.Д. У намјери да га убије Јелача је пришао Јеличићу и према њему испалио пет метака", наводи се у оптужници.

Додаје се да је један метак погодио Јеличлића у десну наткољеницу, што је довело до вишетруког прелома бутне кости, те повреду артерије и вене. Остали хици су се одбили од асфалт, а фрагменти зрна Јеличића су погодили у кољено, полни орган и прст шаке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: