Београд

Језива исповијест друга дјечака-убице из Рибникара

  • Извор: Информер
  • 23.01.2024. 14:13

Дјечак-убица 3. маја је оружјем свог оца извршио масовно убиство у ОШ ''Владислав Рибникар'' и усмртио девет вршњака и чувара школе.

Његов друг, иначе ученик ове школе, увијек је био уз дјечака убицу, ишао је са њим на фудбалске утакмице, а дјечак му је причао како се забављао на стрелишту...

Такође, друг је био на рођендану 1. маја када је дјечак убица рекао слављенику ''поклон ћу ти донијети у сриједу у школи'', 3. маја када је извршио масакр.

"Био је крај првог часа, око 8.35 сати. Чули смо пуцње, али смо прво помислили да су се преврнули столови, јер је било јаче од петарди. Све се брзо десило, схватили смо тек када је један од наших професора ушао у учионицу вичући: 'Пуцају, бјежите, бјежите!!!' Наш наставник нас је спасао. Док сам излазио, погледао сам кроз прозор и видио га у дворишту. Тада нисам схватио да је он убица, сазнао сам то касније", рекао је школски другар прошле године када је изјаву пренио француски лист "Ле соир".


Умро оснивач групе

Умро оснивач групе "Boney M"

Друг се осврнуо и на свој однос са дјечаком-убицом.

"Били смо пријатељи већ дуго. Виђали смо се и ван школе. Проводили смо сате играјући видео игре, посебно Фортнајт, али играли смо и фудбал у Ташмајданском парку", објашњава он и наводи да је дјечак био "миран, пристојан и мало интровертан".

"Он је тип који држи своје ствари за себе. Чак и када га наговорите да игра фудбал, држи се по страни. Има врло мало пријатеља. Он никада не добија лоше оцјене", објашњава дјечак.

Друг је рекао и да је отац дјечака-убице сина водио на полигон да пуца, као и да је дјечак пуцао на свог пријатеља код ког је два дана прије масакра био на рођендану, а поклон му није донио.


Северина изгубила старатељство над сином:

Северина изгубила старатељство над сином: "Срамота ме ове државе"

"Касније му је рекао: 'Добићеш поклон у сриједу у школи'", каже он.

Међутим, како истиче, дјечак је успио да се спаси тако што је искочио кроз прозор, преноси "Информер".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок