Ухапшени осумњичени

Језива отмица у Србији: Везали их па пријетили убиством, тражили 300.000 откупнине

  • Извор: Телеграф
  • 23.02.2024. 15:33

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је истрагу против четворице страних држављана због сумње да су 10. фебруара 2024. године на територији општине Младеновац, мјесто Мала врбица, заједно са другим НН лицима силом и пријетњом убиством одвели и задржали оштећене Ф.Б. и М.К, тражећи од њихових породица укупно 300.000 евра за откуп, односно како их не би лишили живота и како би их пустили на слободу.

Осумњичени држављанин Ирака Мустафа Q.З.А-Б. (28), држављанин Шведске и Сиријске Арапске Републике Алибрахим Х. (23), држављанин Краљевине Јордан и Републике Србије Дваири С. (38) и држављанин Сиријске Арапске Републике Хрфен О. (29) лишени су слободе 13. фебруара, након чега су саслушани у тужилаштву гдје су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

На приједлог тужилаштва судија за претходни поступак Вишег јавног тужилаштва у Београду им је одредио притвор због опасности од бјекства и да не би утицали на свједоке.

Према наредби о спровођењу истраге, осумњичени су по претходном договору у саставу групе са другим НН лицима силом и пријетњом убиством одвели и задржали оштећене Ф.Б. и М.К у изнајмљеној кући у Малој врбици, пише Телеграф.

Дјечак попио три енергетска напитка, срушио се и умро

Дјечак попио три енергетска напитка, срушио се и умро

Оштећене су држали у одвојеним собама, руку везаних лисицама и ногу пластичним узицама, тукли су их дрвеним палицама уз пријетње убиством, приморавајући их да од својих породица траже новац како их не би лишили живота и како би их пустили на слободу, дајући им рок за исплату до 13. фебруара 2024. године до 10 часова.

Усљед тога оштећени су са мобилних телефона, које су им дали осумњичени, путем видео позива контактирали своје породице тражећи новац и то оштећени Ф.Б. износ од 200.000 евра, а М.К. износ од 100.000 евра.

Оштећени су држани у наведеној кући до 13. фебруара када су ухапшени од стране полицијских службеника.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.