Srbac

Kako je dobri čovjek Pero izgubio život na svinjokolju: Četvoro djece ostalo bez oca

  • Извор: Бањалука.цом
  • 16.12.2021. 13:47

U ovom svijetu niko nije bez problema i svi jako često pijemo gorku čašu nevolja. Ali ovu tragediju koju je zadesila porodicu Leščešin iz Gornjih Srđevića kod Srpca teško je i zamisliti, a kamoli doživjeti.

"Stub i oslonac porodice – Pero, otac četvoro djece, od kojih najstarije ima 16 a najmlađe pet godina, odlazi bespomoćno, iznenada, u samo nekoliko sekundi, a njegovi najbliži ostaju bez zaštite, suočeni sa neizvjesnom budućnosti", kaže paroh lepenički jerej Nenad Đurić

Pero Leščešin život je izgubio na način koji čovjek ne može ni zamisliti da se može desiti. Pomažući komšiji na svinjokolju prilikom obrade mesa posjekao se po desnoj preponi i zadobio teške povrede, nakon kojih mu nažalost nije bilo spasa.

Jerej Đurić kaže da je sve došlo tako iznenada, kao bura iza lijepog dana, koja donese tugu i žalost, te je parohija Lepenička pokrenula akciju za prikupljanje pomoći njegovoj porodici, kako ne bi ostali sami i napušteni.

"Ovim rezom smrti presječena je najskuplja arterija života. Ostaje gorka istina i to teško saznanje, ostaje svima čitav okean bola. Tužni smo jer gubimo svi", kaže jerej Đurić.

Teško je nešto napisati, dodao je on, a još teže reći o jednom čovjeku mladom i njegov odlasku ranom.

"Za Peru se uvijek znalo da su njegove ruke snažne i da su od pomoći svima bile. Njegove karakteristike su poštenje, čast i nastojanje da svakome bude dobro. Odlazi u naručje Tvorca i njegova djeca će uvijek znati da su imala uzornoga oca", kaže jerej Đurić, prenosi "Banjaluka.com".

Milosrđe se ne ukazuje samo novcem i stvarima, već i riječju, suzama i saosjećanjima, kaže on.

"Milostive će pomilovati i ljudi u ovome životu, jer onome koji je juče bio milostiv, danas će i samom zatrebati pomoć i svi će prema njemu biti milostivi, dok će ga Bog još više pomilovati – u budućem vijeku", kaže Jerej Đurić.

On je dodao da Gospod od čovjeka traži da mu duša uvijek bude okrenuta ka dobru, te da pomaže i daje bližnjem kad god može.

"Meni daje Bog! Zašto onda ja ne bih dao onome kome je potrebno? Zašto onda ti nećeš da budeš velikodušan prema svojoj braći, kada imaš u izobilju? Uključi se i ti! Pomozimo ožalošćenoj porodici!", kaže jerej Đurić.

Svi koji žele da pomognu porodici, mogu da se obrate Parohiji i jereju Nenadu Đuriću na broj telefona 066 022 101.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.