Акција

Кажњавани трактористи: Возили пијани, машине нерегистроване, без жутог ротационог свјетла

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2023. 11:24

Током прошле седмице, од 10. до 15.10.2023.године, реализована је регионална акција појачане контроле учешћа трактора у саобраћају, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Током трајања акције контролисано је 247 возача трактора, а од укупног броја контролисаних, санкционисано је њих 116 или 47 одсто.

"Tоком акције из саобраћаја је искључено шест возила ове категорије због тога што нису били регистрована, a поред тога из саобраћаја је искључено и пет возача трактора од којих два због управљања возилом под дејством алкохола и три због тога што нису стекли право на управљање трактором“, наведено је у саопштењу.

Како израчунати зауставни пут приликом кочења

Како израчунати зауставни пут приликом кочења

Најчешћи прекршај евидентиран по основу акције је некориштење жутог ротационог свјетла приликом кретања трактора на јавном путу.

"Акција је реализована са циљем утицаја на ову категорију учесника у саобраћају да поштују прописане услове за безбједно и правилно учествовање у саобраћају, како би се допринијело смањењу броја саобраћајних незгода у којима учествују возачи трактора и радних машина“, наведено је у саопштењу.

Поред тога, додају у саопштењу, четири полицијске станице ове Полицијске управе, током претходног викенда, реализовале су локалне акције појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу управљања возилом под дејством алкохола, опojних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 

Хамас објавио застрашујући снимак: Ево шта вас чека када уђете у Газу

Хамас објавио застрашујући снимак: Ево шта вас чека када уђете у Газу

"Због управљања возилом под дејством алкохола и опојних дрога из саобраћаја је искључен 31 возач, од којих 29 возача због управљања возилом под дејством алкохола и два због управљања возилом под деjством опојних дрога. Због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 g/kg лишењем слободе задржано је 5 возача као и један возач који је управљао возилом под дејством опојне дроге“, стоји у саопштењу.

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде вожњу условима и стању на коловозу, посебно узимајући у обзир актуелене временске прилике које за посљедицу имају клизав коловоз. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина