Usmrćena udarcima tupim predmetom

Komšija osumnjičen za brutalno ubistvo starice

  • 13.05.2020. 14:41

Mještaninu sokobanjskog sela Tadekovac S .B. (59), koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio komšinicu Vinku Stojanović (69), određen je pritvor nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu i Višem sudu u Nišu.

"Više javno tužilastvo u Nišu je nakon saslušanja donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog S. B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo. Takođe, Višem sudu u Nišu je podnijet prijedlog za određivanje pritvora protiv okrivljenog zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično djelo koje mu se stavlja na teret, pri čemu je usljed njegovog izvršenja došlo i do uznemirenja javnosti", rekao je Borislav Radonjić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Nakon salsušanja u tužilaštvu, S.B. je priveden sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Nišu koji je uvažio argumente tužilaštva i odredio mu pritvor.

Tijelo ubijene žene okrvavljene glave pronađeno je 8. maja u njenoj kući u ovom selu u opštini Sokobanja. Tijelo je nađeno u krevetu a prvi rezultati istrage ukazali su da su joj smrtonosni udarci nanijeti udarcima tupog predmeta u glavu.

Porodica ubijene žene ranije je za Blic ispričala da je odmah posumnjala na uhapšenog komšiju, jer je posljednjeg dana viđena u bašti kada i S. B. za kog su ispričali da ga poznaju iz sela, ali ne kao nasilnika. Želeći da razgovaraju sa njim, policajci su potražili S. B, a kako duže vrijeme nisu mogli da mu uđu u trag, izbio je u prvi plan kao potencijalni osumnjičeni.

"Moja sestra je bila sažaljiva. Pomagala je svakome, pa i tom S. B. koji ju je možda i ubio. Davala mu je da jede. I zbog toga ako joj je on naudi, ako je ubio moju sestru Vinku, zaslužuje najgoru kaznu", ispričao je ranije plačnim glasom Vinko Stojanović (63), brat ubijene žene.

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.