Покушај убиства

Комшији бацио бомбу на њиву, гелери га погодили у лице и стомак

Ж.М. (57) из мјестра Осредак код Крупе на Уни ухапшен је због сумње да је покушао убити комшију М.М. (63) на чију је њиву бацио ручну бомбу, усљед чега су М.М. погодила два гелера.

Како сазнаје АТВ гелери су погодили М.М. у предио лица, те између стомака и кука. Он је љекарски збринут у Болници „Др Младен Стојановић“ у Приједору и како сазнајемо није животно угрожен. Злочину је претходила свађа између М.М. и Ж.М., који је био под дејством алкохола.

У ПУ Приједор наводе да је Ж.М. ухапшен због сумње да је починио кривично дјело покушај убиства, те недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, будући да је у претресу његове куће пронађено оружје.

”Хапшењу је претходила пријава М.М. да је рањен усљед активирања ручне бомбе коју је на његову њиву бацио осумњичени Ж.М. У претресу породичне куће осумњиченог пронађено је и одузето пет оквира за аутоматску пушку, 282 метка различитог калибра, четири ручне бомбе и други предмети”, саопштено је из ПУ Приједор.

Додају да је алкотестирањем  утврђено да је осумњичени Ж.М. био под дејством алкохола.

”Полицијски службеници ПУ Приједор предузимају све потребне мјере и радње у циљу комплетирања предмета, након чега ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима осумњичени бити предат тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Приједор”, наводе у полицији.

Незванично сазнајемо да ће осумњиченом бити предложена мјера једномјесечног притвора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.