Saopštenje

Komšijinog psa ubio iz lovačke puške

  • Извор: АТВ
  • 03.04.2023. 12:40

Protiv D.Đ. podnesena je prijava nakon što je iz lovačke puške ubio komšijinog psa, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Incident se dogodio 30. marta oko 8.30 časova.

“Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad 30.3.2023. godine postupili su po prijavi da je istog dana oko 8.30 časova u mjestu Gornje Vodičevo opština Novi Grad lice u dvorištu porodične kuće ispalilo dva hica iz lovačke puške u pravcu psa vlasništvo lica Lj.K. iz Novog Grada. Postupajući po prijavi, preduzetim mjerama i radnjama policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeni D.Đ. počinio krivično djelo ‘Mučenje i ubijanje životinja’, usmrtivši psa hicima iz vatrenog oružja”, stoji u saopštenju. 

Od osumnjičenog je privremeno oduzeta lovačka puška “Crvena zastava“ M-57 kalibra 16mm, za koju isti posjeduje oružni list i ista će biti deponovana u depozit Osnovnog suda u Novom Gradu. 

“Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv osumnjičenog D.Đ. biće dostavljen izvještaj za krivično djelo ‘Mučenje i ubijanje životinja’“, zaključeno je u saopštenju.