Власник "Медиа маркета“

Кос мета напада: Украдени му телфони, обијена кућа, пресретани позиви

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2024. 14:59

Горан Кос власник фирме "Медиа маркет“ из Бањалуке рекао је за АТВ да је мета групе људи која је, према ријечима адвоката, извршила кривично дјело убиство у покушају са предумишљајем на његову штету.

Како каже Кос, организатор групе је Ернестина Јолџић Тухтан која ради заједно са својим љубавником Небојшом Родић те Јеленком Пузићем, а како додаје, Ернестина је у све увукла и своју дјецу.

"Налагала је да сам ја криминалац, па чак и да сам некога убио“, каже Кос.

Кос поставља питање зашто се Ернестина није обратила надлежним институцијама.

"Логично се поставља питање зашто ме није пријавила надлежном тужилаштву што је, по закону, дужност сваког грађанина. Све је изношење лажи и ширење неистина о мени што мени наноси проблеме у пословању и приватном животу“, додао је он.

Кос објашњава да је све почело када му је украден један од телефона.

"Самим тим украден ми је и идентитет, сви пословни и приватни подаци и на тај начин ме је уцјењивала и пријетила ми“, рекао је Кос.

Али ту није био крај па је Ернестина, према ријечима Коса, заједно са саучесницима, отишла и корак даље.

"Она је, заједно са Родићем, ангажовала лица која су обила моју кућу, уносили и износи ствари, украли  други телефон, постављали разне уређаје, пратили ме, пресретали позиве, онеспособили два аута и још много тога чиме су моје застрашивање довели до врхунца“, прича Кос.

Кос каже да су му пријетње стизале и од разним криминогених лица.

"Осим тога, Ернестина је директно пријетила мојој кћерки и мени. Проглашава ме психијатријским случајем и овим путем се питам, и да јесте тако, да ли је то разлог да некога убијете“, упитао је Кос.

Кос додаје да је Ернестина изјавила да се брани ћутањем.

"То је, по мени, признање кривице и поручујем им да ме ништа неће спријечити да дођем до истине и правде. Почео сам писати и књигу која ће, као свједочанство, остати поштеним Бањалучанима како нељуди не бирају средства да би дошли до циља - до убиства у покушају са предумишљајем“, рекао је Кос и додао да остале детаље у овом тренутку не би износио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.