Окружни суд

Кувар болнице ”сређивао” инвалидске пензије, ево на колико је осуђен

Ненад Тејић, кувар Опште болнице ”Др Младен Стојановић” у Приједору, осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на новчану казну од 5.000 марака због трговине утицајем.

Републичко јавно тужилаштво Републике Српске Тејићу је на терет ставило да је током марта 2019. године као запослени у приједорској болници од М.Ч. и Б.Ч. захтијевао новчану награду да би кориштењем свог утицаја, који је тврдио да има као запосленик болнице, посредовао код љекара да на име Б.Ч. сачине медицинску документацију за потребе остваривања права на инвалидску пензију.

”Оптужени је од Б.Ч. и њеног супруга М.Ч. тражио да му предају 2.500 КМ, представљајући им да би тим износом почастио љекаре. Касније је у два наврата примио тражени новац”, наводи се у оптужници.

Тејићу је на терет стављено и да се у љето 2019. састао са Б.М. и од њега тражио 12.000 КМ да би кориштењем свог наводног утицаја посредовао код љекара да му сачине документацију којом би остварио право на инвалидску пензију, на шта Б.М. није пристао.

У пресуди се наводи да је Тејић дужан да казну плати у року од три мјесеца. Уколико то не учини у наведеном року, казна ће бити замијењена тако што ће за сваких 50 КМ добити дан затвора.

”Од оптуженог се одузима имовинска корист у износу од 2.500 КМ која је прибављена кривичним дјелом”, наводи се у пресуди.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.