Примљена у тешком стању

Лакташи у шоку - жена која 20 година није изашла из куће стабилно

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 19:11

Здравствено стање жене из околине Лакташа која је примљена у УКЦ Српске је стабилно.

"Свјесна је и комуникативна, те се даље примјењује сва адекватна терапија у циљу стабилизовања општег здравственог стања. Остаје на даљем праћењу и лијечењу у Ургентном центру УКЦ Републике Српске", саопштили су из УКЦ-а.

Шокантна је ово прича јер је 43-годишња Г.К., наводно годинама запостављана у породици, скоро двије деценије није излазила из куће, једва жива је завршила на УКЦ-у гдје је довезена прије неколико дана са ранама по тијелу, неухрањена, анемична, непокретна, запуштеног здравственог стања и без свијести. Тада се и сазнало за овај потресни случај јер су полицију обавјестили љекари. Тада је за њу сазнао и лакташки Центар за социјални рад. За АТВ кажу да нису знали за Г.К. и стање у коме се налази. 

"Сазнања о случају смо добили од УКЦ 14.09. и тада смо предузели све мјере и радње из области нашег дјеловања у циљу пружања подршке радницима на клиничком центру. Наша задужења су била да ријешимо лична документа, прије тога ЈМБ и здравствено осигурање. Све те активности су приведене крају.  Та породица се никад није обраћала нама за помоћ. Нити смо имали сазнања од суграђана који живе у њиховој околини", каже Сузана Ћелић, директор ЈУ Центра за социјални рад Лакташи. 

Жена је, сазнајемо, завршила само основну школу и живјела је у домаћинству са мајком и два брата. Од 2006., наводно, није излазила из куће. За то вријеме породица се никоме није обраћала за помоћ. У Лакташима кажу да је то невјероватна прича.

У Лакташима мук: "То је грозно, не ваља тако, није добро", "Немам ријечи, не знам", "За мене је то чудно, не би вјеровао, али кажу да има",  Немам ријечи, немам ријечи, немам шта да кажем на то", кажу грађани.

Многи се надају да ће жена из Шешковаца бити боље и да је чекају неки бољи дани. Као и то да ће надлежне службе учинити све што треба како би се утврдило зашто је доведена у овакво стање и ко је за то одговоран. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: