Slovenija

Lavina odnijela sedam ljudi, u toku spašavanje

  • Извор: Телеграф
  • 09.04.2023. 16:00

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave (PU) Nova Gorica obaviješten je u 9.39 časova o tragediji koja se desila na planinama. Lavina je na Maloj Mojstrovki odnijela sedam ljudi, koji su preživjeli nezgodu, ali su povrijeđeni. Neki imaju teže povrede, rekao je predstavnik PU Nova Gorica.

Prema prvim izvještajima, u lavini je poginulo osam ljudi, ali se kasnije ispostavilo da je u nesreći učestvovalo njih sedam. Svi su povrijeđeni, neki teže, piše 24ur.com.

Grupa planinara išla je do Male Mojstrovke Župančičevim grebenom. Ubrzo ih je odnijela lavina duga stotinak metara, napisao je on.

U akciji spasavanja učestvuju spasioci gorskih službi spasavanja Bovec, Rateče, Mojstrana i Kranjska Gora.

Na terenu su i helikopteri SV, koji ne mogu da polete zbog magle, a tu su i predstavnici kombinovane helikopterske ekipe hitne medicinske pomoći Gorskog spasilačkog saveza Slovenije i Jedinice vazduhoplovne policije. Spasavanje žrtava je veoma zahtijevno i dugotrajno.

Policija je o incidentu obavijestila i istražnog sudiju Okružnog suda u Novoj Gorici i Okružno državno tužilaštvo u Novoj Gorici. Policija sada nastavlja sa prikupljanjem obavještenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti ove planinske nesreće.

(Foto: Facebook/Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces)

Тагови: