Policija saopštila

Lažne novčanice pojavile se i u Brčkom

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2022. 17:22

Policija Brčko distrikta je u proteklih sedam dana zaprimila tri prijave zaposlenih iz različitih uslužnih objekata u Brčkom da su kupci račune platili novčanicama od 50 i 100 KM za koje su naknadno uvidjeli da je riječ o lažnim novčanicama.

„Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u svim slučajevima odmah nakon prijava preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju okolnosti izvršenja krivičnog djela i pronalasku lica koja stavljaju u opticaj lažne odnosno falsifikovane novčanice“, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

S obzirom da je slična pojava lažnih novčanica zabilježena i u drugim gradovima u BiH Policija Brčko distrikta savjetuje građanima ove lokalne zajednice da obrate pažnju na detalje prilikom kupoprodaje ili razmjene novčanica u apoenima od 50 i 100 konvertibilnih maraka kako prilikom transakcije ne bi bili oštećeni, a svaku sumnju u ispravnost novčanice odmah prijave Policiji.

Podsjetimo, mediji su juče objavili da su se lažne novčanice u apoenima od 10, 20, 50 i 100 konvertibilnih maraka pojavile i na području Bihaća, Bosanske Krupe i Velike Kladuše.


Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм