Surčin

Majka tvrdi da je njenu kćerku (13) obljubio vršnjak, najavila i protest

  • Извор: Блиц
  • 01.04.2023. 16:11

Majka djevojčice (13) koja tvrdi da je njena kćerka zlostavljana i silovana od strane svojih vršnjaka u Surčinu, najavila je protest pod nazivom "Stop vršnjačkom nasilju".

Ona želi da ukaže na problem koji je zadesio njenu porodicu, ali i kako bi ohrabrila ostale roditelje žrtava da ne ćute.

Dok nadležne institucije ispituju slučaj, kako tvrdi ova majka, njena kćerka ima stravične psihičke posljedice i trenutno ne ide u školu.

Kako kaže majka djevojčice, nakon što je ona otkrila i objelodanila slučaj koji se dogodio njenom djetetu, saznala je da u istoj školi ima još djece, koja su pretrpjela nasilje.

– Zbog toga ćemo organizovati protest, u ponedjeljak u 17 časova u parku u centru Surčina, kako bi se i ostala djeca i roditelji ohrabrili i otvoreno razgovarali o problemu koji kruži školom – kaže majka.

Naime, u ponedjeljak u 17 časova okupiće se porodice i prijatelji djevojčice kao i ostali sugrađani koji žele da učestvuju i da podrže stajanje na put nasilju nad školarcima.

Policajac izvršio samoubistvo, supruga pronašla oproštajno pismo

Policajac izvršio samoubistvo, supruga pronašla oproštajno pismo


– Ovaj protest organizujemo u skladu sa svim propisima. Ja sam se obratila policiji i oni su mi dozvolili skup – kaže majka djevojčice i poziva sve građane da im se pridruže.

Prema informacijama, ovaj slučaj je prijavljen policiji i Višem javnom tužilaštvu odjeljenju za maloljetnike 22. marta u policijskoj stanici u Surčinu. Majka djevojčice tvrdi da je njenu kćerku obljubio vršnjak A.B.

– Obavješten je zamjenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu – Odjeljenje za maloljetnike koji se izjasnio da se maloljetni A. B. sasluša u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo – obljuba sa djetetom i da se prijava proslijedi redovnim putem nadležnom tužilaštvu što je i urađeno – rekao je ranije izvor Blica.

Kako se saznaje iz Tužilaštva, protiv A. B. će biti podnijeta krivična prijava i provjere će se vršiti redovnim putem.

Uhapšen zbog napada na policiju, povrijeđena tri službenika

Uhapšen zbog napada na policiju, povrijeđena tri službenika


Prema riječima majke djevojčice, njenu kćerku obljubio je njen vršnjak početkom februara, a zastrašujuće seksualno zlostavljanje otkrila je nakon što je djevojčica počela da se drugačije ponaša.

Kako navodi, u jednom trenutku je uključila kćerkin mobilni telefon i počela da se dopisuje sa njenim drugaricama ni ne sluteći šta će saznati.

Prijetili su da će ubiti cijelu porodicu

– Tad sam doživela šok. Prvo su joj prijetili da će ubiti mene, a druga ucjena je bila da će joj ubiti cijelu porodicu. Prijetili su joj da će nas sjeckati djelić po djelić – objašnjava ona.

Kako tvrdi, ona je odmah otišla u policiju i prijavila.

– Moja kćerka i dalje ima strašne snove u kojima joj se vraćaju scene iz kobnog dana. Od 24 časa, muž i ja spavamo po sat vremena. Kćerka nam je pod lijekovima – rekla je ona.

Migranti u Parku Mladen Stojanović, policija na terenu

Migranti u Parku Mladen Stojanović, policija na terenu


Majka je ispričala za Blic da je saznala da je dječak A. B. u jednom trenutku sumnjao da njena kćerkica ima snimak na kojem se navodno vidi kako je seksualno zlostavlja, zbog čega ju je, kako tvrdi naša sagovornica napao.

– Oteo joj je telefon i sa drugarima lupao šamare – ispričala je majka djevojčice, piše Blic.