Okolina Sarajeva

Majka tvrdi da su pokušali oteti dječaka; Policija: Nije tačno

  • Извор: Аваз
  • 22.10.2022. 19:14

H.B., majka dječaka iz Semizovca kod Sarajeva, kojeg je nepoznati muškarac pokušao oteti juče, ispričala je da se sve odigralo oko 13 časova nedaleko od škole.

"Dijete je izašlo na veliki odmor da kupi užinu. Da bi došao do trgovine mora proći kroz jedan podvožnjak. U trenutku kada je izlazio iz podvožnjaka na stepenicama je vidio starijeg čovjeka koji je krenuo prema njemu i koji ga je u jednom trenutku uhvatio za ruku i povukao prema sebi. Dijete se pokušalo odbraniti te je otmičara ogrebao po licu. Valjda od bola on ga je pustio i djete je počelo bježati", priča majka dječaka.

Međutim, dodaje ona, on ga je stigao i gurnuo i dijete je palo. U tom trenutku naišlo je neko vozilo i vozač vidjevši dijete na podu izašao je i upitao ga kako je. Dok su oni razgovarali otmičar je pobjegao u crnom kombiju.

"Dijete mi je pod stresom, a nadležni negiraju da je to bio pokušaj otmice. Ono što je još gore niko iz škole muža, a ni mene, nije obavijestio o svemu tome. Sve sam saznala od kolegice čija kćerka s mojim sinom ide u razred i koja joj je sve ispričala. Nazovem razrednu gdje mi je ona rekla da ne plačem i da moje dijete smireno izgleda te je dodala da je o svemu obaviještena policija", govori majka.

Mužu je kaže kada je došao sve ispričala, a sin im je rekao šta se desilo i kako. Odmah su otišli u Policijsku stanicu (PS) Vogošća da prijave pokušaj otmice. Međutim, kada su tamo došli saznali su da niko iz škole nije prijavio slučaj policiji.

"Mi smo na kraju prijavili slučaj inspektoru koji je odmah reagovao i pokrenuta je istraga. Ovaj kombi se već 20 dana viđa kako kruži oko škole. Roditelji su prijavljivali, ali niko nije reagovao. Treba li da se dijete ukrade pa tek onda da se reaguje", govori majka dječaka te dodaje da do daljeg djecu neće slati u školu.

Iz MUP-a KS za portal „Avaza“ su kazali da provjeravaju navode pokušaja otmice dječaka.

"Mi koliko imamo informaciju nije tačno da je došlo do pokušaja otmice, ali policija provjerava prijavljene navode", rečeno je iz MUP-a KS.

Тагови: