Sud u Bihaću potvrdio optužnicu

Majstorović optužen da je iz vojne puške pucao u dvije osobe u autu

  • Извор: Независне
  • 16.09.2022. 16:58

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Muharema Majstorovića (22), zbog pokušaja ubistva i Aldina Majstorovića (19), zbog pomaganja i nedozvoljenog držanja naoružanja. Optuženima se stavlja na teret da su se 4. aprila ove godine, u kasnim noćnim satima, dovezli automobilom u zaselak Dabinovac, nadomak Cazina, te da je tom prilikom prvooptuženi pucao iz vojne puške M-48 u automobil u kojem su se vozile dvije osobe, u namjeri da ih usmrti.

Radilo se o licima s kojima je Majstorović od ranije bio u sukobu.

Oni su zadobili tjelesne povrede u vidu prostrijelnih rana, kao i povrede nastale usljed razbijanja stakla na automobilu.

Istraga Kantonalnog tužilaštva USK provedena u ovome predmetu rezultirala je prikupljanjem iskaza 13 svjedoka, kao i više materijalnih dokaza.

Osnovanost optužnice naročito je potvrđena provedenim medicinskim, balističkim, biološkim i hemijskim vještačenjem, saopćeno je iz Tužilaštva USK.

U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Kantonalnog suda u Bihaću.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм