Crna Gora

Mediji: Policajci mučili ljude, objavljene uznemirujuće fotografije

  • Извор: Агенције
  • 23.03.2023. 21:03

Pripadnici Odsjeka za posebnu operativnu podršku Uprave policije u Crnoj Gori, kojoj je pod komandom Mirka Banovića bilo nekoliko policajaca među kojima su i neki koji su uhapšeni, sudeći prema nalazima Europola i transkriptima razgovora nekih od njih, činili su, prisustvovali ili su znali da se čine krivična djela torture nad uhapšenim ljudima, objavio je portal "Libertas".

"Libertas" je objavio fotografije koje je označio kao uznemiravajuće.

Sudeći prema komunikacijama koji su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, prijetili im i omalovažavali ih i prema njima nečovječno postupali, objavio je ovaj portal.

Petar Lazović i Jugoslav Jugo Raičević pričali su o tome sa šefovima i pripadnicima kriminalnih grupa i nerijetko im slali fotografije mučenja ljudi.

Lazović je prema do sada pregledanim materijalima Europola, u koje Libertas ima uvid, o svemu obavještavao kriminalce Radoja Zvicera, Darka Šarića, Nikolu Spasojevića, pripadnika Šarićeve kriminalne organizacije, srpske kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića…

Petar Lazović je u pritvoru od jula prošle godine. On je sin bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i za njega je ponuđeno višemilionska kaucija kako bi bio pušten da se brani sa slobode.

Nekoliko ponuda njegovih advokata je sud odbio.

Libertas je o Raičeviću pisao krajem novembra prošle godine, ali do sada nije bilo informacija iz Specijalnog tužilaštva da su tog policajca pozivali da objasni šta je činio.