"Tin"

Mediji: U akciji SIPA uhapšene Naida Mehanović i Ajša Ramić

  • Извор: Аваз
  • 31.05.2023. 20:24

U okviru akcije „Tin“ koju su proveli službenici SIPA, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapšena je Naida Mehanović, predsjednica nekadašnjeg Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom uhapšena je i Ajša Ramić koja je prijavljivana i ranije zbog brojnih prevara s američkim vizama. Pripadnici SIPA pretresali stambene i poslovne objekate i pokretne stvari na tri lokacije, piše Avaz.

Uhapšene su dvije osobe, koje će u toku dana biti sprovedene u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo trgovina ljudima propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi su urađeni prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva uunutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko dobojskog kantona.

Ko su Naida Mehanović i Ajša Ramić?

Mehanović je javnosti poznata od ranije zbog presude Opštinskog suda koju je potvrdio i Kantonalni sud Sarajevo, protiv nje i Avdije Hasanovića, zbog ucjenjivanja Ž.E. snimcima seksa koji je, prema presudi, Naidi poslao Avdija. Ranije je za portal „Avaza“ demantovala da je ovo uradila.

Naida Mehanović bila je predsjednica bivšeg Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

Kako je javnosti poznato ona je snimak širila dalje putem telefona. Bila je aktivni član Platforme za progres. Na Instagramu se vidi kako Mehanović živi „luksuznim životom“, a nedavno je objavila da vrijeme provodi u Dubajiu.

Magistar prava Ajša Ramić je početkom 2020. godine sa prijateljicom i kolegicom Selmom Sarvan u Sarajevu osnovala Administrativni biro „Forrtuna“ koji je nudio usluge pravnog zastupništva. Ramić je bila zadužena za pribavljanje dokumenata i čekanje u redovima umjesto klijenata dok je Sarvan komunicirala sa njima i obavljala poslove iz kancelarije. Strah od virusa korona je držao ljude u kućama pa je mladim poduzetnicama biznis dobro počeo.

Ajša Ramić javnosti je poznata po prevarama u američkim vizama.

Kako „Avaz“ saznaje, Ajša Ramić i Naida Mehanović bile su u vrlo bliskim odnosima.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.