Mektić: Radinkoviću će biti određen ekstradicioni pritvor

  • 11.06.2018. 14:48

Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić, potvrdio je ATV-u da je Nenad Radinković uhapšen u Belgiji. 

Ministarstvo je o tome obavijestila Interpolova kancelarija u Belgiji. Radinkoviću će biti određen ekstradicioni pritvor, u kom će boraviti do izručenja u Bosnu i Hercegovinu. 

Policija i pravosudni organi BiH sada treba da dostave određenu dokumentaciju belgijskim istražnim organima, nakon čega slijedi odluka tamošnjeg suda. Na tu odluku Radinković može da se žali, poručuje Mektić. 

Mektić je potvrdio i da je Radinković krajem aprila priveden u Bosanskom Petrovcu zbog narušavanja javnog reda i mira, zbog čega je dobio prekršajni nalog. 

Ministar bezbjednosti tvrdi da su taj propust napravili pripadnici policije u Petrovcu, ali i MUP RS jer, kako tvrdi, nisu unijeli podatke o potjernici u nacionalnu bazu podataka. 

Radinković se za to vrijeme kretao kroz nekoliko evropskih zemalja. Mektić poručuje da tokom ekstradicionog postupka ne bi trebalo da bude problema, osim ako od potjernice ne odustane banjalučki Osnovni sud, u čijoj je nadležnosti Radinković.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм