Хорор

Милан на Ђурђевдан удавио брата, па га обукао за сахрану

  • Извор: Телеграф
  • 06.05.2024. 13:01

Нишлија Милан Грујић (46) прије пет мјесеци осуђен је на 10 година затвора и мјеру безбједности обавезног психијатријској лијечења, јер је у ноћи између 5. и 6. маја 2022. године у њиховој породичној кући убио педесетдвогодишњег брата Сашу.

Оно што овај злочин чини посебно бизарним је то што је Милан након што је претукао а затим угушио бтата, злочин покушао да прикрије тако што га је пресвукао и спремио за сахрану.

Образлажући пресуду судија Вишег суда Александра Мојашевић казала је да су изведеним доказима потврђени наводи оптужнице да је Милан са умишљајем убио брата.

"Судско медицинско вјештачење показало је да је узрок смрти Саше стезање врата. Токсиколошко вјештачење је показало да је у тијелу имао концентрацију лијекова у мјери која му је терапијски прописана тако да не стоје наводи оптуженог да се предозирао“, казала је судија.

Изложба заплијењене западне технике у Москви

Изложба заплијењене западне технике у Москви

Наводећи разлоге за висину изречене казне, Мојашевић је предочила да је максимална казна за убиство 15 година али да је Милану изрекла 10.

"Узели смо у обзир Миланово коректно држање пред судом, то што није признавао дјело, то је његово право. Изречена му је и мјера безбједности обавезног чувања и лијечења у психијатријској установи јер болује од параноидне шизофреније али је вјештачењем установљено да је у вријеме извршења дјела био свјестан својих радњи и управљао својим поступцима. Милан ће најприје бити упућен на издржавање мјере безбједности у психијатријску установу, зависно од тога колико тамо остане, остатак времена до пуног износа изречене казне провешће у затвору“, објаснила је Мојашевић.

Стадион Вележа из дрона уништен киселином

Стадион Вележа из дрона уништен киселином

Више јавно тужилаштво је сматрало да је доказано да је Милан извршио злочин за који се терети и затражило да му се изрекне казна од 12 година затвора, како је речено у завршној ријечи, "узимајући у обзир његову ранију осуђиваност за дјела са елементима насиља, упорност у извршењу дјела јер је брату нанио велики број повреда те недостатак кајања јер је одбио да призна убиство“.

Милан је све до краја судског поступка понављао да није крив за братовљеву смрт.

"Нисам ударао, шутирао нити гушио брата, хтио сам да му помогнем а испало је да сам га удавио. Био сам у другој соби када је пао, ставио сам га у кревет и пресвукао сам га. Нисам био свјестан да је мртав, хтио сам да га спасим, све вријеме сам плакао. Од мајчине смрти борили смо се један за другог, зашто бих га убио“, казао је Грујић у завршној ријечи.

Ово је првостепена пресуда на коју право жалбе имају и одбрана и Више јавно тужилаштво.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.