Danica Grujičić

Ministar zdravlja o stanju povrijeđenih u masovnim pucnjavama u Srbiji

  • Извор: АТВ
  • 05.05.2023. 13:34

Ministar zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić obratila se medijima nakon drugog masovnog ubistva u Srbiji u posljednjih 48 časova.

Grujičić je rekla da od vremena devesetih ne pamte ovakvu tragediju te je dodala da je u toku noći u jednom momentu radilo šest operacionih sala.

Ministar Grujičić povrdila je da je u sinoćnjem masakru u Mladenovcu život izgubilo osam ljudi dok je povrijeđeno njih 13.

ATV na mjestu gdje je počinjen masakr: Malo Orašje blokirano

ATV na mjestu gdje je počinjen masakr: Malo Orašje blokirano

"M.M. (57) imao je površnu ranu grudnog koša, djevojka N.N. (17) imala je ustrelnu povredu glave i povredu bešike, njoj se u oko zaglavio metak. Djevojka M.A. (18) imala je dvije prostrelne povrede sa velikim oštećenjima unutrašnjih organa“, rekla je ministarka.

Kako je dodala mladić I.I. zadobio je povrede noge sa prekidom arterije i vene.

"Djevojka V.N. (20) u pucnjavi je zadobila povreda desne natkoljenice i prepone kao i desne potkoljenice. S.J. (51) zadobio je povredu grudnog koša sa izlivom krvi u grudni koš a ima i prelom prvog pojasnog pršljena i nema znakove pomijeranja nogu“, rekla je ministar.

Prva fotografija osumnjičenog za masakr

Prva fotografija osumnjičenog za masakr

Prema njenim riječima M.P. (54) zadobio je prostrelnu povredu donjeg dijela karlice, P.M. imao je povredu glutealne regije.

Ministar Grujičić dodala je da su u Kliničkom bolničkom centru dr Dragiša Mišović primljena dva pacienta 

"M.P (23) primljen je sa povredom bubrega a I.M. (20) zadobio je destrukciju kosti desne natkoljenice bez znakova oštećenja krvnih sudova“, rekla je ona.

Vučić: Ovo je bio teroristički napad, razoružaćemo Srbiju

Vučić: Ovo je bio teroristički napad, razoružaćemo Srbiju

Kako kaže, tri pacijena zbrinuta su u Opštoj bolnici u Smederevu. 

"R.J. (21) danas je zbog povreda grudnog koša preveden u Urgentni centar. J.M. (23) zadobio je povreda desnog koljena i potkoljenice a M.N. (22) je zadobio prostrelnu povredu stomaka bez oštećenja organa“, rekla je ona.

O povrijeđenima u pucnjavi u školi

Dva dječaka povrijeđena u masakru u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ koja su liječena u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj su puštena kući a djevojčica je i dalje kritično a ona je imala povredu glave.

Stravične slike nakon masakra: Lopta na pustom igralištu, krv na betonu (UZNEMIRUJUĆE)

Stravične slike nakon masakra: Lopta na pustom igralištu, krv na betonu (UZNEMIRUJUĆE)

"Kada su u pitanju djeca i nastavnica smješteni u Urgentnom centru, dječak i djevojčica su dobro i zajedno sa nastavnicom su spušteni u manje intenzivnu njegu. Drugi dječak je jako teško, ima veliko oštećenje kičmene moždine i ne pokazuje znake pokretljivosti ruku i nogu. On je i dalje kritično“, rekla je Grujičićeva.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина