Оптужница

Мирчић оптужен за давање лажног исказа, пријети му до пет година затвора

Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Синише Мирчића због давања лажног исказа у оквиру кривичног поступка који се водио против некадашњег директора ”Средњошколског дома” у Бањалуци Бранислава Видића!

Оптужницу је подигло Републичко јавно тужилаштво Републике Српске, које је против Видића раније водило истрагу због продуженог кривичног дјела злоупотребе службеног положаја или овлашћења.

”Оптужени је 14. новембра 2022. године и 25. априла 2023. године приликом саслушање у својству свједока, у кривичном поступку који је био у току код Републичког јавног тужилаштва, иако је био упозорен на дужност казивања истине дао лажне исказе изјављујући да никада није потписао записнике о изведеним радовима испред ЈУ ”Средњошколски дом” Бањалука који се односе на Уговоре о директном споразуму закључене са више фирми из Градишке и Лакташа”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је након графолошког вјештачења спорних рукописа, које је спроведено 11. октобра 2023. године, тужилаштву достављен налаз и мишљење којим је уврђено да је оптужени Синиша Мирчић био потписник свих спорних потписа на записницима.

”На тај начин дао је лажан исказ у кривичном поступку чиме је починио кривично дјело давање лажног исказа”, наводи се у оптужници.

Уколико се докаже кривица Мирчићу пријети казна од шест мјесеци до пет година затвора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.