Познато шта значи

Мистични симбол на Фејсбук профилу оца нестале Данке (2): Ево шта он заправо представља

  • Извор: Телеграф
  • 01.04.2024. 09:51

Данка Илић (2) нестала је у уторак 26. марта у Бањском Пољу у близини Бора, а за седам дана, колико је нема, појавио се један траг - снимак из Беча на ком се налази дјевојчица која веома подсјећа на несталу Данку из Србије. На Фејсбук профилу њеног оца налази се мистични симбол који подсјећа на број 30.

Симбол се зове аум или ом, а иако су га многи повезивали са сектама, заправо нема никакве везе са тим. Ом или аум представља свети мистични слог у индијским религијама будизму и хиндуизму које имају више од милион сљедбеника широм свијета. Ом се може наћи и у њиховим светим храмовима, списима, па чак и манастирима.

Ово су жене са снимка који је послао Србин из Беча

Ово су жене са снимка који је послао Србин из Беча

Слог ом често се изговара током медитације и прије рецитације. Еквивалент овом слогу у хришћанству је ријеч амин.


С обзиром на то да аум или ом подсјећа на број 30, могуће је да га Милош Илић користио и као симбол својих година, као што му стоји и на Инстаграм профилу. Са друге стране, позивни број за Бор такође гласи 030.

(Извор: Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок