Тијела још нема

Мјесец дана од нестанка Данке Илић - шта све знамо до сада

  • Извор: АТВ
  • 26.04.2024. 07:00

Данас се навршава мјесец дана од нестанка двогодишње Данке Илић у околини Бора. Истрага у овом случају још увијек траје.

Двогодишња Данка Илић нестала је када је са братом и мајком била у Бањском Пољу у околини Бора. Како је мајка испричала, дјевојчица је нестала када се окренула да другом дјетету да воде.

Нестанак је убрзо пријављен полицији која је у кратком року била на терену, а у потрагу за Данком укључили су се и мјештани Бањског Поља.

Велике полицијске снаге, али и припадници Жандармерије као и цивилни сектор, сатима су пречешљавали терен у околини мјеста са којег је двогодишња дјевојчица нестала.

Мјесто са којег је Данка нестала је било запуштено и затрпано смећем те су екипе данима крчиле мјесто и одвозиле смеће.

У ноћи са 30. на 31. март појавила се вијест да је двогодишња Данка Илић виђена у главном граду Аустрије у Бечу, на станици. Тамошња полиција одмах се укључила у потрагу а убрзо су и ухапшене двије Румунке за које се наводило да су биле са дјевојчицом која је виђена на снимку.

Нажалост, испоставило се да на поменутом снимку није Данка Илић за којом се трагало.

Неколико дана касније стигле су вијести које су потресле цијели регион - двогодишња Данка Илић је мртва. Тада је саопштено да је полиција ухапсила двије особе које су признале дјело.

Наиме, ухапшени су Срђан Ј. (50) из села Лука и Дејан Д. (50) из села Злот код Бора. Они су, како се писало, признали да су двогодишњу Данку Илић ударили службеним возилом "Водовода“. Потом су Данку убацили у аутомобил и бацили је на депонију. Како су медији писали, двојац је признао и да је Данка давала знакове живота али да су је они удавили.

Полиција је одмах кренула у потрагу на поменуту депонију али тијело тамо није пронађено. Услиједила је претрага других локација за која се сумњало да би ту могло да буде тијело двогодишње Данке Илић а након што се појавила вијест да је њено тијело премјештено са депоније. Претражена је кућа у којој су живјели осумњичени, имање у селу Злот чији је власник један од осумњичених, као и Лазарева пећина код села Злот, Лазарев кањон, као и цјелокупно подручје дуж Злотске ријеке.

Због убиства мале Данке Илић ухапшен је и брат једног од осумњичених за убиство, Далибор Д. који је преминуо у притвору.

Родитељи Данке Илић више пута су саслушавани у полицији а након што је откривено да је дјевојчица убијена они су и свједочили у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару. Њихови телефони такође су вјештачени а у медијима су се појављивале различите информације у првим данима потраге за малом Данком.

Прије неколико дана објављено је да су вјештачени предмети који су пронађени у аутомобилу којим је ударена двогодишња Данка. Поред тога, испитано је и 14 свједока у овом случају а најављено је да ће бити испитано још.

Осумњиченима за Данкино убиство, Срђану Ј. (50) и Дејану Д. (50) одређен је притвор од тридесет дана, а за помагање у злочину осумњичен је Радослав Д.

У дану када је нестала двогодишња Данка Илић у Србији се први пут огласио систем Амбер Алерт под називом "Пронађи ме“. Грађанима Србије стигле су поруке које су их упућивале да сајт Министарства унутрашњих послова Србије гдје су наведене све детаљне информације о нестанку дјетета. Такође, редовно емитовање програма Радио телевизије Србије прекинуто је како би грађанима издато саопштење о нестанку двогодишње Данке Илић.

Тијело Данке Илић још увијек није пронађено, те полиција и надлежне службе настављају истрагу у случају који је потресао цијели регион.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм