Osnovni sud u Banjaluci odredio

Mjesec dana pritvora za Dejana Kostića

  • 30.04.2019. 15:36

Osnovni sud u Banjaluci odredio je pritvor u trajanju od mjesec dana Dejanu Kostiću (29) iz Banjaluke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa produženim krivičnim djelom neovlašteno fotografisanje.

U Službi za odnose sa javnošću ovog suda Srni je rečeno da se "pritvor računa od dana i časa lišavanja slobode, odnosno od 28. aprila od 16.00 časova i može trajati do 28. maja do 16.00 časova". 

Iz Osnovnog suda su naveli da je pritvor određen zbog razloga za pritvor predviđenih Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske. 

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Srni je ranije rečeno da je tužilac predložio Osnovnom sudu da Kostiću odredi pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa produženim krivičnim djelom neovlašteno fotografisanje. 

Kostić je, kako su dodali, osumnjičen da je ta krivična djela počinio od 24. do 26. aprila na štetu lica čiji su inicijali P.P. i N.S. iz Banjaluke. 

"Tužilac je nakon saslušanja Kostića predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog naročitih okolnosti koje opravdaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo", istakli su u Okružnom javnom tužilaštvu. 

Iz Policijske uprave Banjaluka prethodno je saopšteno da su policijski službenici ove uprave u banjalučko Okružno javno tužilaštvo na dalje postupanje sproveli lice čiji su inicijali D.K. iz tog grada, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nasilničko ponašanje. 

Iz ove uprave podsjećaju da je 23. aprila oko 19.00 časova prijavljeno da je došlo do narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića u Banjaluci. 

Policijski službenici su u ugostiteljskom objektu zatekli napadnutog, a nedugo zatim pronađen je D.K. 

S obzirom na to da oštećeni nije predložio krivično gonjenje za krivično djelo tjelesna povreda, a što je u obavezi u skladu sa Krivičnim zakonikom Republike Srpske, D.K. je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja tuča i fizički napad, navedeno je u saopštenju. 

U Policijskoj upravi Banjaluka navode da je D.K. uhapšen 28. aprila nakon što je identifikovan na snimku objavljenom na društvenim mrežama, koji je prenesen i u medijima. 

Na snimku se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca, a D.K. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje. 

D.K. je osumnjičen da je 24. aprila u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a 26. aprila u automobilu fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka. Policijski službenici su u oba slučaja postupili na osnovu saznanja bez prijava i nastavljaju rad, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Banjaluka. 

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.