Misteriozna smrt kod Viteza

Mještani tvrde da je muškarca (54) nasmrt izbo njegov brat

  • 09.09.2019. 21:19

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK) istražuju misterioznu smrt Ferida Omanovića (54) iz Gornje Dubravice kod Viteza, koji je prekjuče u 16.55 sati primljen u Dom zdravlja Vitez, a potom hitno prebačen u bolnicu Bila, gdje je podlegao zadobivenim povredama, ubodnim ranama.

Prema riječima Hasana Hodžića, portparola MUP-a SBK, još se rasvjetljavaju okolnosti smrti 54-godišnjaka.

"Na licu mjesta službenici PS Vitez, zajedno sa Sektorom kriminalističke policije, obavili su uviđaj. Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje", kaže Hodžić.

Ekipa "Dnevnog avaza" posjetila je jučer Gornju Dubravicu, gdje su zatekli vidno šokirane mještane.

Svi su komentarisali događaj koji se desio u njihovom komšiluku. Navodno je, tvrde mještani, Ferida ubio njegov brat Fuad. Prema riječima mještanina Nihada Z., policija je dva dana u ovom mjestu.

"Policija neće da kaže ništa, kriju informacije. Cijelu noć su bili tu. Ferid je bio psihički bolesnik. Čuo sam kroz priče da je imao problema s bratom. Navodno je imao šest-sedam ubodnih rana u predjelu prsa, tako da sumnjam da je samoubistvo", kaže on za sarajevski portal.

Uzrok smrti

I ostali mještani koje je ekipa "Avaza" zatekla na ulici pričaju da sumnjaju u priču da je Ferid sam sebe mogao ubosti više puta. Svi su čuli i sumnjaju da je njihov komšija ubijen.

Nakon obdukcije, koja je naložena za danas, biće poznat i zvaničan uzrok smrti, odnosno je li riječ o ubistvu ili samoubistvu.

Saznaje se da je stradali Omanović zadobio ubodne rane hladnim oružjem, odnosno tupim predmetom koji služi za pravljenje korita.

Svi smo u šoku

Mještanka Gornje Dubravice Dika Hodžić priča da je Ferid Omanović psihički obolio, ali da nisu imali problema s njim.

"Svi smo u šoku otkako smo čuli šta se desilo. Bio je fin čovjek, ali je imao PTSP. Uglavnom, nas nije dirao niti je ikad bilo problema. Strašno je šta se desilo", govori ona.

Pronađena droga

Za vrijeme pretresa kuće Omanovića policija je pronašla određenu količinu droge, zbog čega je, saznajemo, uhapšen Feridov brat Fuad.

"Prilikom uviđaja, policijski službenici pronašli su određena narkotička sredstva, zbog kojih je uhapšena jedna osoba", kaže Hodžić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.