Karlovac

Mladić ubio oca na spavanju, dobio "samo" 7 godina zatvora

  • Извор: Телеграф
  • 10.07.2023. 20:19

Igor Vukadinović (22), mladić koji je prije dvije godine u snu pretukao sopstvenog oca, osuđen je u Županijskom sudu u Karlovcu na sedam godina zatvora, odnosno ispod zakonskog minimuma zbog olakšavajućih okolnosti.

Naime, optužen je za krivično djelo teško ubistvo, jer ga je tužilaštvo teretilo da je na podmukao i svirep način ubio oca i zaprijećena mu je kazna dugotrajnog zatvora. Zbog toga su, izvijestilo je danas Županijsko državno tužilaštvo, uložili žalbu na presudu Županijskog suda.

– Okrivljeni je oglašen krivim da je 8. jula 2021. godine u porodičnoj kući u opštini Brinje, nakon svađe sa tada 52-godišnjim ocem, u namjeri da ga ubije, a nakon što se uvjerio da je otac otišao u krevet da spava. Svjestan da se zbog zdravstvenog stanja teže kreće i da u ležećem položaju nije u stanju da se adekvatno odupre napadu, više puta ga je udario alatom u predjelu glave. Povrijeđeni 52-godišnjak zadobio je višestruke povrede od kojih je preminuo na licu mjesta, podsjeća Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu.

Ovi učesnici ulaze u

Ovi učesnici ulaze u "Zadrugu 7" pod specijalnim uslovima!?

Županijski sud u Karlovcu osudio je optuženog na sedam godina zatvora za krivično djelo teško ubistvo, ali uz primjenu članova zakona koji dozvoljavaju da „naročito olakšavajuće okolnosti” ublaže kaznu, piše Jutarnji list.

– Državno tužilaštvo je uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i odluke suda o kazni. Državno tužilaštvo smatra da je sud donošenjem kazne učinio bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, kao i da je kazna od sedam godina zatvora preblaga, jer ovako izrečena kazna ne pokazuje dovoljan stepen društvene osude za ovako teško krivično djelo, niti je primjereno ličnosti optuženog. Državno tužilaštvo smatra i da nisu postojali uslovi za primjenu odredaba o ublažavanju kazne s obzirom na utvrđene otežavajuće okolnosti koje se odnose na okolnosti izvršenja krivičnog djela, kao i ponašanje okrivljenog nakon izvršenog djela –  smatraju u tužilaštvu.

Trivićkin Narodni front se osipa

Trivićkin Narodni front se osipa

Podsjetimo, on je živio sa ocem i mlađom sestrom u zajedničkom domaćinstvu, a otac mu je bio ozbiljan nasilnik u porodici. Ranije ih je napustila i majka i otišla da radi u Njemačku, zapravo bježeći od nasilnika, a nakon što se starija sestra udala, on je od oca alkoholičara ostao da „čuva” mlađu sestru. Pokušao je da prikrije ubistvo insceniranjem provale, ali se ubrzo slomio i priznao ubistvo.

(Telegraf)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.