Врховни суд

Младићу осам година затвора због силовања старице

Алем Делић (24) из Травника правоснажно је осуђен на осам година затвора због силовања М. У. (71) у Бањалуци 2019. године.

Пресуду је изрекао Врховни суд Републике Српске након што је одбио жалбу одбране и потврдило првостепену пресуду коју је изрекао Окружно суд у Бањалуци у јуну 2020. године.

Злочин се догодио 25. септембра 2019. године. Делић је као подстанар живио у истој кући као и жртва. У пресуди се наводило да је Делић око један сат иза поноћи ушао у собу у којој је М. У. спавала на спрату куће. Више пута ју је ударио песницом у главу и онесвјестио, а потом силовао. Након тога је уринирао по њој и побјегао. У нападу М. У. је задобила тешке повреде.

Делић је током судског процеса свједочио да се не сјећа критичног догађаја. Испричао је да је то вече заједно с пријатељем пио алкохол и пушио марихуану, те да се уопште не сјећа доласка кући, већ само ујутро буђења у мокрим хлачама.

Испричао је и да је прије одласка на посао жртву срео у кући када му је, сва модра и затвореног ока, рекла: "Види шта си ми урадио! Зашто ти је то, сине, требало!?".

”Претпоставио сам да је претучена, али се ничега нисам сјећао. Рекао сам јој да није могуће да сам то урадио”, рекао је Делић пред судом, додајући да је са жртвом био у добрим односима те да су често заједно јели и пили кафу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:20 Концерт: Браћа Теофиловић

    '''Концерт: Браћа Теофиловић

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.