Сарајево

Мртвацу украдено 312 КМ у КЦУС-у

  • Извор: Аваз
  • 05.11.2023. 11:57

Да лоповима ништа није свето, показује и случај који се недавно десио у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву (КЦУС). Мртвом човјеку је у Клиници за абдоминалну хирургију украден новац! Медицинско особље пријавило је случај полицији, а починилац још није откривен.

Редакцији "Дневног аваза“ обратио се Ж. Ј. (идентитет познат редакцији, оп.а.), који је испричао да је његов брат З. К. преминуо 22. септембра у 23.20 сати у Клиници за абдоминалну хирургију.

„Мој брат је покраден у ноћи између 22. и 23. септембра. Од њега је украдено 312 КМ. Та сума је наведена у записник смјене у КЦУС-у која је радила ту ноћ, а ујутро је смјена назвала полицију јер није било новца“, казао је Ж. Ј.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево потврдили су за “Аваз” да је крађа пријављена Полицијској управи Центар Сарајево.

„Полицијској управи Центар је 23. септембра 2023. године од запосленика КЦУС-а пријављен нестанак новца у наведеном износу, који је припадао пацијенту, а који је претходно евидентиран у формулару за поступање с личним стварима умрле особе. Полицијски службеници ПУ Центар подузимају све мјере и радње из своје надлежности у циљу документирања и расвјетљавања овог кривичног дјела“, навели су из МУП-а КС.

Нема новца

У изјави за “Аваз” брат умрлог каже да више и не очекује да се новац пронађе.

„Направили су забиљешку, али шта имамо од тога, нико ништа није подузео да се сазна ко је то урадио. Знам да од тог новца нема ништа, али желим да упозорим друге да се такве ствари дешавају“, казао је брат умрлог.

Полицајац који је дошао у КЦУС записао је да је новац украден, казао је брат умрлог.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.