Zbog masakra u Beogradu

MUP FBiH: Preduzimanje mjera u vezi sa objavama na društvenim mrežama

  • 04.05.2023. 18:32

U vezi sa objavama na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u BiH, kao i o dešavanjima u Srbiji, federalno Ministarstvo unutrašnjih poslova će preduzeti sve korake kako bi se poboljšao zakonodavno-pravni okvir, posebno u oblasti zaštite djece, te unaprijedila prevencija svih oblika devijantnog ponašanja.

U zajedničkom saopštenju federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka i zamjenika direktora Federalne uprave policije Ensada Kormana navodi se da Federalna uprava policije, u saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, preduzima aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja bezbjednosne situacije u BiH.

Isak i Korman apeluju da građani prijave nadležnim policijskim upravama svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem krivičnih djela.

- Sa žaljenjem smo primili vijest o tragičnim dešavanjima u Srbiji, te ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodicama stradalih maloljetnika, kao i građanima susjedne zemlje - navedeno je u saopštenju.

Тагови: