Nakon masakra

MUP Srbije uputio apel o držanju oružja

  • Извор: АТВ
  • 04.05.2023. 09:16

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nakon jučerašnjeg masakra u osnovnoj školi na Vračaru apelovalo je na sve vlasnike oružja da svoje oružje drže savjesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno djeci.

"Takođe, apelujemo da vlasnici oružja provjere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno djeci“, navedeno je u saopštenju.

Oglasio se Đoković nakon stravičnog masakra u beogradskoj školi

Oglasio se Đoković nakon stravičnog masakra u beogradskoj školi

Kako stoji u saopštenju, u narednom periodu pripadnici MUP-a Srbije preduzeće sve mjere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju - razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Oglasili se iz bolnica u kojima su hospitalizovana djeca nakon masakra

Oglasili se iz bolnica u kojima su hospitalizovana djeca nakon masakra

"Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavjesno, tako da može doći u posjed neovlašćenih lica i ugrozi bezbjednost ljudi, oružje će se oduzeti i podnijeće se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa  Zakonom o oružju i municiji“, zaključeno je u saopštenju.

(Foto: Facebook/Министарство унутрашњих послова Републике Србије)

Pratite nas i putem Vibera!