Saopštenje

MUP Srpske za tri dana kaznio 156 vozača

  • Извор: АТВ
  • 15.05.2023. 14:25

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru pojačanih aktivnosti iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koje su realizovane na području policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad u periodu od 11. do 14. maja 2023. godine, sankcionisali 156 vozača.

"Akcenat pri kontrolama bio je na prekoračenju brzine kretanja motornih vozila, kontroli vozača motocikla, lakih motocikla i mopeda, nepropisnom preticanju, oduzimanju prava prvenstva prolaza, nepropisnom učešću biciklista u saobraćaju, nekorištenju bezbjednosnog pojasa, korištenju mobilnog telefona za vrijeme upravljanja vozilom, upravljanju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbjednosti učesnika u saobraćaju“, stoji u saopštenju MUP-a.

Upozorenje: U narednih 30 sati obilne padavine

Upozorenje: U narednih 30 sati obilne padavine

U saopštenju se dodaje da je najveći broj evidentiranih prekršaja u vezi sa prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja motornih vozila (89 prekršaja), a najveće brzine kretanja motornih vozila evidentirane su u mjestu Crna Rijeka, 130 km/h na ograničenju od 80 km/h i u mjestu Sitnica, 125 km/h na ograničenju od 80 km/h.

"Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 16 vozača, zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje sankcionisano je devet vozača, a zbog nepropisnog preticanja pet vozača. Dva vozača su sankcionisana zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, kao i zbog upravljanja neregistrovanim vozilom, tri vozača su sankciosnisana zbog nenošenja zaštitne kacige i sankcionisan je jedan vozač bicikla zbog nepropisnog kretanja“, stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera