Tragedija u Belgiji

Muškarac iz BiH ubio ženu i dvoje djece

 • Izvor: Agencije
 • 06.02.2023.21:45

Muškarac (38) iz BiH ubio je suprugu i dvoje maloljetne djece, dobi tri i godinu dana, nakon porodične svađe u mjestu Overpelt, u belgijskoj provinciji Limburg, saopštila je policija.

I dok su komšije u prvi mah čule buku iz njihovog stana, tek nakon što je jedna od komšinica ušla u stan i vidjela mrtva tijela žene i djece, alarmirana je policija.

Policija je u rekordnom vremenu došla na mjesto događaja da bi tek tu shvatili da je izvršilac pobjegao i krenuli u potragu helikopterom i brojnim patrolama.

Nakon nepunih pola sata, policija ga je pronašla mrtvog pored auta u blizini kanala Sint-Huibrechts-Lille.

Kako prenose mediji, drama se desila u stambenoj zgradi sa pet stanova, gdje je živjela ova bh. porodica već neko vrijeme. Niko ne zna kada je tačno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla na lice mjesta oko 17:45.

“Istina je, pokrenuli smo istragu u vezi ove porodične drame, riječ je o trostrukom ubistvu i samoubistvu,”, izjavila je Dorien Vanderheiden, iz kancelarije javnog tužioca, koja je dodala da se javno tužilaštvo neće oglašavati dok traje istraga, prenosi portal "nezavisne".

Vijest o tragediji komšije su primile sa nevjericom, jer se nikada ništa slično nije desilo u njihovom mjestu. I dok neki kažu da nisu poznavali žrtve, drugi tvrde da su ih viđali: bili su prijatni, ali uvijek rezervisani.

Jedan od prvih komšija priznaje da se iz njihovog stana tog popodneva čula buka.

"Prvo sam čuo kao da prevrće namještaj, a zatim sam čuo prasak, ko kada prozor zalupi", kaže ovaj komšija, koji dodaje da ovo nije prvi put da se ovaj par svađa.

"Da, u prošlosti sam često mogao čuti njihove svađe. I žena sama je govorila da se više ne osjeća sigurnom", rekao je ovaj komšija, koji kaže da mu je ona rekla da su rastavljeni i da su pokrenuli razvod.

Inače, ova porodica nije bila nepoznanica lokalnoj policiji, koja je u proteklom periodu intervenisala nekoliko puta zbog prijave nasilja u porodici.

Tagovi:
 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.