BiH

Na graničnim prelazima uhapšeno sedam osoba

  • Извор: АТВ
  • 19.05.2023. 13:15

Na graničnim prelazima je proteklih sedam dana na osnovu raspisanih potraga uhapšeno sedam lica, među kojima i državljanin Srbije za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske raspisalo potragu zbog ubistva, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici jedinice Granične policije BiH Višegrad juče su uhapsili državljanina Srbije čiji su incijali S.M. (45) za koga je graničnim provjerama utvrđeno da je MUP Srpske za njim raspisao potragu zbog krivičnog djela ubistvo.

S.M. je kontrolisan na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Vardište i predat je pripadnicima MUP-a Srpske.

Pripadnici ove jedinice su istog dana prilikom izlaska iz BiH na prelazu Vardište uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali M.B. (399 koga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela utaja i on će biti predat nadležnom organu.

Pripadnici jedinice Granične policije Gradiška su u srijedu, 17. maja, uhapsili državljanina BiH sa inicijalima M.DŽ. (44) jer je utvrđeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela teška krađa.

M.DŽ. je kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Gradiška i predat je pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz BiH na prelazu Gradiška uhapsili državljanku BiH čiji su inicijali R.H. /29/ za koju je utvrđeno da je potražuje Opštinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela krađa i ona je predata u nadležnost službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Pripadnici jedinice Granične policije Gradiška su u nedjelju, 14. maja, pri ulasku u BiH uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali M.M. (53) jer ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela razbojnička krađa i on je predat službenicima banjalučkog Okružnog centra sudske policije.

Pripadnici jedinice Granične policije BiH Bijeljina su u utorak, 16. maja, uhapsili državljanina BiH D.D. (57) nakon što je ustanovljeno da je bijeljinska Policijska uprava raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

D.D. je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Rača i predat je pripadnicima Policijske uprave Bijeljina.

Službenici Jedinice Granične policije Brod su u subotu, 13. maja, uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali Z.V. (61) jer je utvrđeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog krivičnih djela laka tjelesna povreda i izazivanje opšte opasnosti.

Z.V. je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Brod i predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. 

Тагови:
  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина