Sarajevo

Na meti SIPA i MUP-a Srpske advokati, notari i odbornik

  • Извор: Кликс
  • 25.05.2023. 09:33

Više osoba je osumnjičeno u velikoj akciji SIPA koja se od jutros sprovodi na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Pala, a među njima su advokati, notari i jedan odbornik u Opštinskom vijeću Novi Grad Sarajevo.

Ovo je za "Klix.ba" potvrdila Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako "Klix.ba" javlja, sedam osoba je na meti pravosudnih i policijskih organa, a pretresi se vrše na više od 20 lokacija.

O imenima iz nadležnih institucija za sada ne žele govoriti.

Policijski službenici SIPA će uporedo sa pretresima poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari vršiti i aktvnosti propisane Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti Bosne i Hercegovine.


SIPA sprovodi akciju Skver: Pretresi na više lokacija

SIPA sprovodi akciju Skver: Pretresi na više lokacija

Pretresi se vrše po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "Organizovani kriminal", "Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, "Nedozvoljena trgovina", "Krivotvorenje isprave", "Prevara", "Poreska utaja", "Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem", "Davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem", "Pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela" i "Pranje novca" propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Тагови:
  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)