Održano statusno ročište

Na suđenju Zeljkoviću biće saslušeno 70 svjedoka, među njima i doktorice Aćimović i Đaković Dević

  • Извор: АТВ
  • 29.12.2022. 19:30

Najduže i najkompleksinije ikad moglo bi da bude suđenje bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Branislavu Željkoviću i drugima.

Biće saslušano 70 svjedoka i pet vještaka, dok će biti izvedeno preko 2.000 materijalnih dokaza. Prva dva svjedoka već ranije u tužilaštvu su saslušavani po pet i osam sati, pa bi ukupno saslušavanje svih svjedoka moglo da traje više od 90 sati. 

Ročišta će biti održavana svakog ponedjeljka u 9 sati a zvaničan početak je 6. februara. Među svjedocima će biti i doktorice iz Instituta Jela Aćimović i Jelena Đaković Dević. Odbrana drugooptuženog Slavka Bojića poručuj optužnica bi imala smisla da je donesena sada ali s obzirom da se odnosi na vanredno stanje teza je potpuno pogrešna. Kažu, Slavko Bojić u optužnici nije trebao ni naći. 

„Odbrana ima svoje adute, uočila je propuste u toku postupka na koje smo ukazivali i tokom određivanja pritvora i potrudiću se da to demonstriram. Odbrana smatra da je postupak protiv Bojića nepotreban i da bi morao završiti fijaskom“, izjavio je Dragan Tolimir, advokat Slavka Bojića.

Branislav Zeljković označen je kao prvovptuženi, osim njega optužnicom su obuhvaćeni Saša Marković, Slavko Bojić, Sani Crljic i Dragan Dubravac. Oni su optuženi za milionsku zloupotrebu u postupcima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije virusa korona. 

Na prethonom ročištu optuženi su se izjašnjavali o krivici. Svi oni izjasnili su se da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret 

Zanimljivo je da su na današnjoj statusnoj konferenciji prisustvovali predstavnici američke Ambasade u BiH, odnosno rezidentni pravni savjetnik Ambasade SAD u BiH Džejms Bradšer. Pretpostavlja se da su se Amerikaci zainteresovali jer je riječ o predmetu visoke korupcije.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм