Тијело још није пронађено

Најновији детаљи случаја мале Данке: Испитано је 14 свједока, ово су их све питали

  • 23.04.2024. 18:41

Тијело Данке Илић (2) из Бора још није нађено. Дјевојчица је нестала 26. марта ове године у Бањском Пољу, а 4. априла ухапшени су осумњичени радници ЈКП "Водовод" Срђан Јанковић (50) и Дејан Драгијевић (50). Њима је по налогу Вишем јавног тужилаштва у Зајечару одређен притвор до 30 дана, а за помагање у злочину осумњичен је Радослав Драгијевић.

Како је "Телегарф.рс" објавио, Дејан је до детаља описао како је дошло до убиства дјетета, али је одбио да каже гдје је тијело.

У притвору у полицији у Бору умро је Дејанов брат Далибор. Обукција је јуче стигла у тужилаштво, а очекује се да се наредних дана и јавност о њој извјести. Далибор је био осумњичен да је са братом и оцем склонио тијело Данке.

Истрагу води Више јавно тужилаштво у Зајечару који су за "Телеграф.рс" одговорили у ком смјеру иду истражне радње.

- Свједоци који се испитују у поступку су родитељи дјетета Данке Илић, родитељи осумњичених, рођаци, пријатељи, комшије и колеге са посла. До сада је испитано 14 свједока. Од сутра ће се наставити испитивање нових свједока- кажу за "Телегарф.рс" из ВЈТ у Зајечару.

Како "Телегарф.рс" сазнаје, свједоци су "углавном су испитивани на околност кретања осумњичених за период од нестанка дјетета Данке Илић до њиховог хапшења".

- Вјештаче се сви пронађени биолошки трагови (ДНК вјештачења). До сада тужилаштву није достављен ни један налаз вјештачења. Осумњичени ће бити упућени у Специјалну затворску болницу у Београду ради неуропсихијатријског вјештачења, чим се за то створе услови, односно када престане потреба за присуство осумњичених доказним радњама- додаје у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм