Hrvatska

Napila se dok je kuvala ručak pa napala muža i svekrvu

  • Извор: Агенције
  • 02.01.2023. 11:49

Prema presudi koja je donesena ovih dana, 34-godišnjakinja sa šireg zagrebačkog područja je u oktobru oko 13 sati u porodičnoj kući pri koncentraciji alkohola od 3,08 promila ponovila psihičko nasilje u proodicu na štetu supruga, pišu hrvatski mediji.

Uhapšema je nakon što je pijana napala i izvrijeđala supruga i svekrvu, i to pred dvogodišnjim sinčićem, prenosi "Fer portal".

“Tokom svađe, hodajući po kući, udarala je nogama po sobnim i ulaznim vratima te ga psovala i vrijeđala riječima: ‘Je… ti bog mater, odi si svojoj majci kurvi‘. Nakon što je otišao u kuću u kojoj živi majka, u istom dvorištu, došla je za njim i udarala snažno rukama i nogama po zaključanim ulaznim vratima. Pritom je vrijeđala svekrvu pogrdnim riječima: ‘Je… ti bog mater, dvolična kurvo‘. To je kod supruga i svekrve izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva, a žena je već osuđivana u siječnju zbog nasilja u obitelji u pijanom stanju”, ističe prekršajna sutkinja u presudi.

Optužena je na sudu sve priznala. Kaže kako je tog dana kuvala i spremala po kući, konzumirala je crno vino te se napila i tad je došla u verbalni sukob sa suprugom.

“Bila sam pijana i govorila sam suprugu i svekrvi ono što ne mislim. Žao mi je što sam se dovela u ovakvu situaciju zbog svih članova obitelji jer smo inače u dobrim odnosima. Svjesna sam svega, već ranije sam zbog iste stvari bila i u zatvoru, ali obećavam da se više nikad neće ponoviti”, rekla je optužena.

Supruga kažnjena

Suprug je otkrio kako je sve eskaliralo nakon što je njegova supruga popila sav alkohol te otišla kupiti još.

“Kad je došla s novom bocom, uzeo sam joj pa se počela agresivno ponašati. Nakon svega, moja majka je odlučila pozvati policiju”, ispričao je muž.

Svekrva je rekla kako je sa snahom, inače, u dobrim odnosima, osim kad konzumira alkohol pa tada postane agresivna jer se u tim trenucima ne zna kontrolisati.

Žena je proglašena krivom i kažnjena s čak 7.600 kuna i 100 kuna troškova postupka. Kako je u pritvoru provela od 14.50 sati do drugi dan u 13 sati, od kazne joj se odbija 600 kuna. Ostaje joj, dakle, za platiti ukupno 7100 kuna.

 Presuda je nepravosnažnai na nju se može žaliti, piše Danica.hr.

Тагови: