Nastavak suđenja za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića

  • 11.06.2020. 19:32

Potresna svjedočenja supruga ubijenih Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića  čula su se u nastavku suđenja. Tamara Krunić ispričala je kako je kobni dan izgledao i da ništa nije ukazivalo na to šta će se desiti. 

Kobne noći Krunić se nalazio u obližnjem kafiću, potvrdila je njegova supruga. Bila je u kući kada je začula rafalnu paljbu, a nakon toga kako kaže i pucnjeve iz pištolja. Uspaničila se i nazvala supruga, on joj se nije javio. Jedan od trojice njihovih sinova takođe se uznemirio i rekao da se uplašio da se njegovom ocu nešto desilo. 

Nešto kasnije, vozilo njenog supruga stiglo je pred kuću. Ugledala je stravičan prizor. Auto je bilo potpuno izrešetano, otvorila je vrata vozila i ugledala krvavo tijelo svog supruga sa teškim povredama glave. Dozivala ga je kaže,ali uzalud. 

Ugledala je i nepomično tijelo Žarka Pavlovića. Njihova tijela dovezao je Goran Ilić jedini koji je te noći preživio napad,koji je takođe bio krvav i teško ranjen. U nadi da još ima spasa za njenog supruga zatražila je od ostalih radnika obezbeđenja da ga prevezu u bolnicu. Tamara Krunić rekla je i da joj suprug nikada nije konkretno rekao da doživio neke ozbiljne prijetnje ali da je činjenica je da povećao broj ljudi u svom ličnom obezbedjenju. 

Ona je potvrdila i da je jedan od optuženih Rodoljub Gajić radio kao njeno lično obezbedjenje i obezbedjenje njihove djece. Prije nego što je optužen da je jedan od aktera u Krunićevom ubistvu imali su korektan i prijateljski odnos, a za njihovu bezbjednost brinuo se gotovo tri godine. Jasnu poruku za Gajića imala je Tatjana Pavlović udovica Žarka Pavlovića. On je kriv za smrt moga muža, navela je u svjedočenju . U noći ubistva kaže, suprug joj se nakon završetka smjene nije javio kao što je radio inače. Njeni pozivi njemu, ostali su bez odgovora. 

Tek kasnije njegove kolege su joj javile šta se desilo. I Krunićeva i Pavlovićeva supruga zatražile su najstrože moguće kazne za optužene za ubistvo,Tatjana Pavlović navela je da posebno strogu kaznu treba da dobije Gajić jer je bio kolega njenom ubijenom mužu. Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila prošle godine. Prema optužici Benedi Đukanović i Emilio Baldo su organizovali zločin, zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je kobne noći ubijen u razmjeni vatre u Glamočanima. 

Uloga Rodoljuba Gajića prema optužnici bila je da im u tome pomogne, odnosno da  oda informacije o Krunićevom tačnom kretanju. Nakon Krunićevog ubistva pa sve  do hapšenja Gajić je nastavio da obavljava posao obezbedjenja , kao da se ništa nije dogodilo.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)