Приједор

Настављено суђење супружницима из Бањалуке због покушаја убиства

  • Извор: Српскаинфо
  • 19.12.2023. 10:10

У Окружном суду у Приједору јуче је настављено суђење супружницима из Бањалуке Илији и Божани Ковачић, родитељима двоје дјеце које оптужница терети за покушај убиства.

У досадашњем току суђења, између осталог, могло се чути да је обрачун критичног дана сниман са више телефона. Снимке би тужилаштво требало извести у наредном периоду.

Током јучерашњег рочишта свједоци су изјавили да је до рањавања Душана Вукоте дошло у тренутку када се Вукота отимао са оптуженом Божаном Ковачић око пиштоља.

Свједок која је снимала њихово отимање рекла је да је након нагуравања чула пуцањ и да сљедећи тренутак Душан држи пиштољ у својој руци говорећи да је погођен у стомак.


Додик за италијанске медије: Српски народ је увијек угрожен, Европа се мијеша у наше унутрашње одлуке

Додик за италијанске медије: Српски народ је увијек угрожен, Европа се мијеша у наше унутрашње одлуке

Истовремено, одбрана оптужених наводи да су супружници критичног дана у више наврата позивали полицију, али узалуд.

Ковачићи се од фебруара ове године налазе у притвору који је одређен по рјешењу Окружног суда у Приједору, преноси Српскаинфо.

Према наводима из оптужнице, случај се одиграо 4. фебруара ове године у мјесту Крива Ријека код Козарске Дубице, а мотив за нетрпељивост између актера која је кулминирала пуцњавом су нарушени комшијски односи чије се парцеле налазе једна уз другу.

Почетак сукоба

Прво је критичног дана око 15 сати оптужени Илија паркирао свој аутомобил и то, како прецизира тужилаштво, на излазу са парцеле на којој су већ била паркирана возила оштећених Душана Вукоте и Синише Јањетовића.

Око 17.30 истога дана Вукота довози трактор са којим намјерава да помјери ауто Ковачића.


Три трагедије које су доктору Несторовићу промијениле живот

Три трагедије које су доктору Несторовићу промијениле живот

У том тренутку, како се наводи у оптужници, наилази Илија држећи мобилни телефон у десној руци и снима Душана Вукоту, али и остале присутне. Тада реагује Синиша Јањетовић и ударцем избија телефон из руке Илији, али је оптужени другом руком, из јакне извадио плински пиштољ „Зораки“ и уперио га према Јањетовићу.

Пуцњава

“Синиша Јањетовић је реаговао тако што је насрнуо на Илију Ковачића и покушао му силом одузети пиштољ усљед чега је Ковачић, повлачећи се уназад, испалио још три метка у правцу Јањетовића”, наводи се у оптужници.

Јањетовићу у помоћ прискачу Вукоте, и то Даниел, Давид и Нада, и заједничким снагама обарају Илију. Задржавају га на земљи са лицем окренутим према тлу.

На мјесту обрачуна затим се појављује Илијина супруга Божана држећи у руци „глок 19“.


Каран: Српска лидер активности реализованих са Европолом

Каран: Српска лидер активности реализованих са Европолом

“Илија Ковачић са свијешћу и хтијењем подстрекава Божану да изврши кривично дјело убиство тако што је, док се и даље налазио на тлу, тражио од Божане да стави метак у цијев, а она му одговара да је метак већ у цијеви”, истиче се у оптужници која супружнике терети за покушај убиства.

Рањавање

Илија затим тражи од супруге да пуца у ваздух, што Божана и чини једном, а потом и други пут. Илија, лежећи на земљи, тражи од Божане да пуца у онога ко је на њему.

Након тога Божана поново подиже пиштољ и усмјерава га, како се наводи у оптужници, у правцу Вукоте, Давида, Даниела и Наде, те Јањетовић Синише, у намјери да некога од њих лиши живота.

У том тренутку оштећени Душан Вукота удара Божану металном шипком у главу и прескаче ограду, покушавајући од Божане да отме пиштољ.


Ивана Шпановић одговорила на увредљиви коментар након вијести о разводу

Ивана Шпановић одговорила на увредљиви коментар након вијести о разводу

“Тада је Божана, у намјери да лиши живота оштећеног Душана, из непосредне близине испалила два метка, од којих један метак у правцу грудног коша оштећеног Вукота Душана наносећи му тако прострелну рану лијеве шаке усљед које је дошло до тешког поремећаја функције шаке, а која повреда је сама за себе тешка тјелесна повреда, и прострелну рану лијеве стране грудног коша, усљед које ране је дошло до повређивања доњег режња лијевог плућног крила, са посљедичном појавом крви и ваздуха у грудном кошу и са колапсом лијевог плућног крила, уз повређивање лијеве половине дијафрагме, што је праћено тешким поремећајем функције дисања, а која повреда представља тешку тјелесну повреду опасну по живот”, закључено је у оптужници.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.