Сарајево

Наставник који је ударио ученика добио отказ, али не жели да оде

  • Извор: Кликс
  • 22.03.2024. 18:37

Наставнику који је пријављен да је ударио ученика у сарајевском Заводу за специјално образовање и одгој д‌јеце Мједеница уручен је отказ.

Након што је покренут дисциплински поступак, директорица Завода Зумрета Јеина је наставнику уручила отказ уговора о раду, на шта је он уложио жалбу.

О жалби се прошле седмице изјаснио Школски одбор те је одлучено да наставник добије отказ због теже повреде радне дужности.

Ову информацију је за Кликс потврдио предсједник Вијећа родитеља Завода Мједеница Едо Челебић.

"Школски одбор је одбацио жалбу, а самим тиме је потврђено рјешење директорице којим је наставник добио отказ. Закључак школског одбора је да се од Тужилаштва Кантона Сарајево затражи да испита све околности овог догађаја и утврди има ли елемената за покретање кривичног поступка", каже Челебић за Кликс.

Наиме, подсјећамо, наставника, који је дефектолог, је пријавила радна колегиница, након чега је услиједио дисциплински поступак.

Челебић каже да инсистира на томе да не смије бити ни промил толеранције на неприкладно понашање према д‌јеци.

"Закључцима Школског одбора стављена је тачка на све спекулације и неосноване сумње које су поједини душебрижници анонимно изнијели у јавност, чиме су прије свега узнемирили породицу ученика. Одлучујући на Школском одбору водили смо се интересом д‌јетета и његове породице. Какав ће бити епилог овог случаја није на мени да процијеним, ту су судови", истиче.

Додаје да ће као представник родитеља наставити борбу како оваквих ситуација више не би било те да квалитет образовања и сваког другог сегмената живота д‌јеце у Заводу Мједеница буде бољи.

"Такође, ово је јасан сигнал да се морају преиспитати закони и правилници, та комплексна администрација која по правилу отежава, умјесто да олакша функционисање образовног система. Пуно је тога што се мора мијењати и унаприједити. На нама је да те процесе ‘гурамо’. У свему томе, ми као Вијеће родитеља Мједенице желимо партнерски однос са кантоналном владом, синдикатима и свим институцијама које утичу на то ко и како лијечи, образује и пружа друге услуге нашој д‌јеци по окончању школовања", наглашава Челебић.

Сарадња са Владом Кантона Сарајево (КС) је, каже, успостављена, али постоји пуно простора да се она побољша.

"Неколико пута смо званично тражили увођење видеонадзора у свим радним просторијама у Мједеници и на томе ћемо истрајати", закључује Челебић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм