Нова трагедија

Наташа (44) се жалила на бол у нози: Љекар је отпустио, она ујутру умрла

  • 28.04.2024. 15:26

Трагичан случај смрти пацијенткиње из Сремске Митровице, Наташе Жабић (44), десио се у четвртак, недуго након што ју је љекар отпустио са прегледа.

Наташа Жабић је преминула у четвртак, а како се сазнаје, узрок смрти се повезује са плућном тромбоемболијом, настале највјероватније од тромба који је кренуо из ноге на коју се и жалила. Љекар је, након прегледа и преписане терапије, одлучио да пацијенткињу пусти на кућно лијечење. Међутим, недуго затим Наташа Жабић је преминула, пише Телеграф.

Ужас у БиХ: Чувар брутално претукао затвореника

Ужас у БиХ: Чувар брутално претукао затвореника

Наташа Жабић је већ била примљена у болницу 31. марта због сумње на упалу слијепог цријева, након чега је подвргнута операцији и отпуштена са болничког лијечења. Поновно се обратила болници 25. априла због отечене ноге, након чега је упућена на кућно лијечење.

Курир је незванично сазнао и да је против љекара који је био укључен у овај случај поднесена кривична пријава, а очекује се унутрашња контрола како би се истражиле околности везане за ову трагедију.

Брат Наташе Жабић, Саша, каже да сматра да је његова сестра преминула услед небриге љекара.

Овако изгледа апокалипса: Застрашујући снимци

Овако изгледа апокалипса: Застрашујући снимци

"Наташа је примљена у болницу због болова у стомаку и повраћања 31. марта. Сутрадан је оперисана због пукнутог слијепог цријева. Иако је изашла из болнице 16. априла, повремено је имала температуру, али упркос томе, није добила терапију против тромбозе. На отпусној листи је имала упут да се у случају компликација врати на одјељење. Наташа је осјетила јаке болове у лијевој нози која је почела да јој отиче. Отишла је у дом здравља гдје је хитно послата на хирургију због тромбозе. Међутим, дежурни доктор је није примио на одјељење, послао је назад у дом здравља, иако је ситуација била озбиљна. Кроз познанство, успјели смо да закажемо преглед код другог доктора за сутрадан у 8.00 часова. Нажалост, Наташа је преминула ујутру у 7.00 часова, сат времена прије заказаног прегледа. Званичан налаз са обдукције је показао да је узрок смрти плућна емболија усљед тромба. Сматрам да је Наташу убило непримање у болницу гдје би примила потребну терапију", каже Саша, пише Курир.

Наташа је имала само 44 године и иза себе оставља двоје малољетне дјеце од 13 и 9 година.

Нова страшна несрећа у БиХ: Мотоциклиста погинуо у судару са аутомобилом

Нова страшна несрећа у БиХ: Мотоциклиста погинуо у судару са аутомобилом

Наташа ће бити сахрањена данас, а породица је најавила да ће поднијети тужбу против болнице и љекара.

Очекује се да ће истрага пружити више информација о томе како је дошло до ове несреће те да ће бити предузете одговарајуће мјере како би се осигурала сигурност и квалитет здравствене заштите за све пацијенте.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)