Jezivo nasilje u školi

Natjerali drugara da skine pantalone pa ga ljubili po grudima

 • Izvor: Kurir
 • 11.03.2023. 17:12

U OŠ "Dušan Jerković" u Užicu dva dječaka seksualno su iznemiravala vršnjaka. Vršnjačko nasilje se desilo u drugoj polovini februara, a prema riječima direktorke škole Mirjane Maksimović pokrenuti su svi potrebni protokoli i vaspitno-disciplinski postupci su u toku.

Nezvanično mediji saznaju da su dva učenika višeg razreda u svlačionici škole između časova, na petominutnom odmoru, tjerali svog školskog druga da skine pantalone i ljubili po grudima, dok se on opirao. Da situacija bude još gora, tu su bila još dva dječaka, a ispred svlačionice više njih, i niko nije reagovao.

“Odmah po saznanju o slučaju nasilja koje se dogodilo, škola je preduzela sve potrebne radnje u skladu sa propisanim zakonskim aktima: prikupljanje informacija, obavještavanje roditelja, sastanak Tima za zaštitu djece/učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, kojem su, po pozivu škole, prisustvovala i dva predstavnika Policijske uprave Užice i obaviještena je Školska uprava Užice. Pokrenuti su vaspitno-disciplinski postupci i oni su u toku. Izrađeni su operativni planovi zaštite za sve učesnike i oni se sprovode”, navela je direktorka Maksimović za Kurir.

Ona kaže da je škola u “dosadašnjim djelovanjima postupila i u narednom periodu će postupati u skladu sa propisanim zakonskim aktima i Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje”.

“S obzirom na to da pojedinci govore o zataškavanju, ‘guranju pod tepih’, nereagovanju i neobavještavanju od strane škole, napominjem da je škola odmah odreagovala, preduzela zakonom propisane radnje, obavijestila sve one koje je trebalo da obavijesti i da čini sve u interesu djece”, dodala je direktorka Maksimović.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.