Trebala slaviti drugu godišnjicu braka

Nije ni htjela ići na put, na kraju se sa njega nije ni vratila

  • 15.07.2019. 10:54

Ivana (28) preminula je u noći na nedjelju u bolnici. Za život se borila od 7. juna kad je nastradala u naletu kamiona na odmorištu. Za mjesec dana je trebala proslaviti drugu godišnjicu braka.

Svima nam je teško, moja se snaja nije probudila iz kome od nesreće, rekao je Mirko Babić, svekar Ivane Babić (28).

Ivana je preminula u noći na nedjelju u Opštoj bolnici u Slavonskom Brodu. Doktori su se borili za njen život od 7. juna ove godine, kad je nastradala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je kamion na odmaralište u Novskoj usmrtio dvije učenice iz Dalja.

Ivana je u minibusu putovala u Minhen u posjetu sestrinskoj firmi. Radila je u firmi koja proizvodi robote za izradu dijelova automobila. Nažalost, put joj je prekinuo Ivo Filipović (59) iz Zagreba. Vozeći kamion s prikolicom, punom brzinom uletio je u na odmaralište na autocesti A3 između Novske i Okučana.

Na parkiralištu je pregazio dvije učenice 7. razreda Osnovne škole Dalj, koje su trebale nastaviti put na more. Prije nego što je pokosio djecu, prikolicom kamiona udario je u minibus te povrijedio Ivanu i njezinu kolegicu.

Teško povrijeđenu mlade žene prevezli su u Opštu bolnicu Nova Gradiška, odakle su zbog težine povreda Ivanu prevezli u Opštu bolnicu “Dr. Josip Benčević” u Slavonski Brod. Uprkos svim naporima ljekara da joj spase život, povrede su bile preteške. U kući obitelji Babić u Babinoj Gredi, kao i u obiteljskoj kući Ivaninih roditelja Gligić u Štitaru zavladale su bol i tuga.

"Moj sin nije u mogućnosti dati bilo kakvu izjavu, u teškoj je tuzi. Nadali smo se da će se zbog svoje mladosti izvući, ali povrede glave bile su preteške", dodao je njezin svekar.

Njegov sin i Ivana vjenčali su se prije dvije godine, a za mjesec dana trebali su proslaviti godišnjicu braka. U Štitaru Ivanini roditelji nisu bili u stanju razgovarati, u tuzi su za svojom jedinicom.

"Ivana je bila takva da ni mrava ne bi zgazila. U vrijeme rata oni su bili u Njemačkoj, gdje je Ivana završila školu i perfektno naučila njemački jezik. Radila je na koordinaciji s firmama iz Njemačke. Svake godine idu u posjetu sestrinskoj firmi u Minhenu. Prošle godine nije išla, a nije joj se išlo ni ove. Predomislila se i nažalost, nije tamo ni stigla", rekao je bratić, kojeg je slomila vijest o njenoj smrti.

Dodao je kako su njeni roditelji u subotu posebno bili uznemireni, kao da su osjetili da će ostati bez svoje jedinice.

Тагови:
  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.