Нови Сад

"Никада нисмо видјели толико крви" - Ово је студенткиња која је доживјела несрећу на факултету

  • Извор: Блиц
  • 27.10.2023. 15:42

Студенткиња М. П. (22) пала је јутрос око 9 часова између степеништа у холу Факултета техничких наука у Новом Саду док је чекала да почне предавање, наочиглед својих колега, а како је наведено у званичном саопштењу ове образовне установе, њој је позлило, након чега је услиједио пад.

Kако се сазнаје, М. П. је поред редовних студија на поменутом факултету уједно и судија у теквондоу.

М. П. која је јутрос пала са око четири метра висине у холу факултета тренутно је у тешком здравственом стању, а како је потврђено након спроведеног дијагностичког протокола пацијенткиња је примљена на Kлинику за анестезију и интензивну терапију гдје се спроводе мјере интензивног лијечења.

Није још увијек познато због чега је овој младој дјевојци позлило, након чега се онесвијестила и пала преко ограде степеница, а како се сазнаје, прије непуне двије недјеље она је на међународном такмичењу теквондоу проглашена за најбољег женског судију, пише Блиц.

Факултет: Свјесни смо тешког тренутка

Подсјетимо, поводом несрећног случаја који се догодио јутрос у холу Факултета техничких наука, огласила се и поменута установа.

– Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду обавјештава јавност о несрећном догађају који се десио у петак, 27. октобра 2023. године око 9 часова када је студенткињи М. П. позлило након чега је пала на степеништу Факултета и задобила тјелесне повреде. На лице мјеста је убрзо стигла екипа Хитне помоћи и студенткиња је одвезена у Ургентни центар Војводине. О догађају је одмах обавијештена и полиција која је обавила увиђај.

Дјевојка пала са висине на факултету, има тешке повреде

Дјевојка пала са висине на факултету, има тешке повреде

Свјесни смо тешког тренутка за М. П. и њену породицу и изражавамо саосјећајност са њима. О здравственом стању наше студенткиње јавност ће бити обавијештена у наредним сатима, када Kлинички центар Војводине изврши неопходне прегледе и анализе и дају оцјену тренутног здравственог стања повријеђене М. П.

Дио зграде у ком се догодила несрећа је затворен због увиђаја полиције. У осталим дијеловима Факултета активности се обављају према предвиђеном распореду – наводи се у саопштењу.

“У животу нисмо видјели толико крви”

Kако се раније писало, очевици трагичног догађаја тврде да никада у животу нису видјели толико крви.

– Студенти су били ту, чекали да почне предавање, у близини је степениште и само је претпоставка да се наслонила и некако оклизнула. У животу нисмо видјели толико крви, одмах смо звали Хитну и речено нам је да је не помјерамо, они су брзо стигли – рекао је један од свједока пада.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: